Задушен свински врат с ориз и зеленчуци

Дата: 22.02.2019
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г свински врат
2 глави лук
1 зелена люта чушка
1 лайм
60 г краве масло
1/2 връзка пресен кориандър
1/2 ч. л. кимион на зърна
1/4 ч. л. кориандър на зърна
1/4 ч. л. черен пипер на зърна
сол на вкус
за гарниране:
200 г дългозърнест ориз
2 стръка праз
2 пресни зелени чушки
1 скилидка чесън
500-600 мл пилешки бульон
1 домат
30 мл зехтин
1 ч. л. сух риган
1 дафинов лист
3 с. л. соев сос
 

Начин на приготвяне:
1
Задушен свински врат с ориз и зеленчуциЗапечете кимиона и кориандъра в сух тиган. Стрийте ги в хаванче с черния пипер и солта.
2
Задушен свински врат с ориз и зеленчуци 2Нарежете месото на кубчета. Овкусете го със стритите подправки и разбъркайте добре. Оставете го да се маринова за 4-5 часа.
3
Задушен свински врат с ориз и зеленчуци 3Прехвърлете месото в тенджера. Налейте 600 мл вода. Прибавете нарязаната на ситно люта чушка и сока от лайм. Добавете маслото и нарязания на едро лук и гответе на умерен огън под капак, докато месото омекне и остане на мазнина - около 1 час и 30 минути.
4
Задушен свински врат с ориз и зеленчуци 4Измийте ориза много добре. Почистете и нарежете праза, чушките и чесъна. Запържете ги в зехтина.
5
Задушен свински врат с ориз и зеленчуци 5Добавете и ориза. Овкусете с ригана, налейте бульона, пуснете дафинов лист, добавете домата, нарязан на кубчета и соевия сос. Оставете да кипне и гответе още около 10 минути. Дръпнете от котлона и оставете още 10 минути под капак.
6
Задушен свински врат с ориз и зеленчуци 6Сервирайте месото с ориза, нарязан пресен кориандър и настърганата кора от лайма.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


205 ДУШИ ОНЛАЙН
ani_borisowa коментира рецептата Брауни с ядки
Tatiana Dobreva се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Картофени мъфини
Анна коментира рецептата Зеленчукови мъфини
Maria Gandeva се регистрира в сайта.
Петя Петкова коментира рецептата Хлебчета с коприва
Вержи коментира рецептата Буру буру
Йорданка Атанасова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта