Баска яхния от пиле и домати

Дата: 28.02.2019
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пиле
800 г домати от консерва (цели)
2 червени калифорнийски чушки
2 жълти калифорнийски чушки
2 глави лук
5 скилидки чесън
60 г прошуто на ленти
1/2 връзка мащерка
2 с. л. доматен концентрат
150 г бяло вино
70 мл зехтин
2 дафинови листа
1 ч. л. пушен червен пипер
брашно за овалване
сол и черен пипер на вкус
хляб за поднасяне
 

Начин на приготвяне:
1
Баска яхния от пиле и доматиНарежете пилето на парчета. Овкусете ги със сол и черен пипер и ги оваляйте в брашно. Загрейте част от зехтина в тенджера и запържете месото на няколко пъти от всички страни до златисто.
2
Баска яхния от пиле и домати 2Нарежете лука, чушките и прошутото на ивички. Чесъна нарежете на тънки филийки.
3
Баска яхния от пиле и домати 3В друга тенджера загрейте останалия зехтин. Пуснете нарязаните зеленчуци и прошутото, прибавете накълцаната мащерката. Щом зеленчуците се запържат, без да се карамелизират, налейте виното. Гответе 2-3 минути.
4
Баска яхния от пиле и домати 4Прибавете доматения концентрат и доматите.
5
Баска яхния от пиле и домати 5Овкусете с пушения пипер, сложете и парчетата пиле. Добавете дафиновите листа, сол и пипер на вкус. Похлупете и гответе яхнията на много слаб огън около 2 часа. Ако има нужда, налейте малко вода.
6
Баска яхния от пиле и домати 6Сервирайте със запечени филийки хляб.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Olga Harizanova коментира рецептата Крем карамел без шупли
Olga Harizanova се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Омлет със спанак и чушки
Denka Petkova се регистрира в сайта.
TE коментира рецептата Балкански хумус
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта