Пълнени калмари по средиземноморски

Гост: Тодор Кирков
Източник: Бон Апети
Дата: 22.06.2002
Пълнени калмари по средиземноморски
 
Необходими продукти:
1/2 кг почистени калмари
черен пипер на вкус
3 с. л. зехтин
4 с. л. бяло вино
1-2 скилидки чесън
100 г кашкавал
100 г пушено филе
150 г миди
сол
1-2 с. л. оцет
6-7 зърна черен пипер
1 дафинов лист
сол


Начин на приготвяне:
1
Пълнени калмари по средиземноморски
Калмарите се варят с черен пипер, сол, оцет и дафинов лист около 1 минута. Целта е да се издуят като тубички.
2
Пълнени калмари по средиземноморски 2
Мидите, филето и чесънът се нарязват надребно, кашкавалът се настъргва. Смесват се в купа и се подправят със сол, зехтин, черен пипер, вино и малко от соса на мидите.
3
Пълнени калмари по средиземноморски 3
Перките на калмарите се отстраняват, нарязват се наситно и се слагат в плънката.
4
Пълнени калмари по средиземноморски 4
От калмарите се отрязва малко пръстенче, за да не се разкъсат при пълненето. Слага се по малко от плънката, като задължително се оставя въздух. За да не изтече плънката, калмарите се запушват с парче доматена кора.
5
Пълнени калмари по средиземноморски 5
Калмарите се слагат в троянска керемида, заливат се с малко от водата, в която са се варили, зехтин и вино. Пекат се 15-20 минути при температура 180 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: