Пълнени калмари по средиземноморски

Гост: Тодор Кирков
Източник: Бон Апети
Дата: 22.06.2002
Пълнени калмари по средиземноморски
 
Необходими продукти:
1/2 кг почистени калмари
1 дафинов лист
6-7 зърна черен пипер
1-2 с. л. оцет
сол
150 г миди
100 г пушено филе
100 г кашкавал
1-2 скилидки чесън
4 с. л. бяло вино
3 с. л. зехтин
черен пипер на вкус
сол


Начин на приготвяне:
1
Пълнени калмари по средиземноморски
Калмарите се варят с черен пипер, сол, оцет и дафинов лист около 1 минута. Целта е да се издуят като тубички.
2
Пълнени калмари по средиземноморски 2
Мидите, филето и чесънът се нарязват надребно, кашкавалът се настъргва. Смесват се в купа и се подправят със сол, зехтин, черен пипер, вино и малко от соса на мидите.
3
Пълнени калмари по средиземноморски 3
Перките на калмарите се отстраняват, нарязват се наситно и се слагат в плънката.
4
Пълнени калмари по средиземноморски 4
От калмарите се отрязва малко пръстенче, за да не се разкъсат при пълненето. Слага се по малко от плънката, като задължително се оставя въздух. За да не изтече плънката, калмарите се запушват с парче доматена кора.
5
Пълнени калмари по средиземноморски 5
Калмарите се слагат в троянска керемида, заливат се с малко от водата, в която са се варили, зехтин и вино. Пекат се 15-20 минути при температура 180 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


117 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: