Мариновано пиле на скара

Гост: Проф. Стефка Петрова
Източник: Бон Апети
Дата: 15.06.2002
Мариновано пиле на скара
 
Необходими продукти:
2 обезкостени бутчета
50 мл водка
сок от 1/2 лимон
5-6 скилидки чесън
1 с. л. зехтин
1 с. л. мед
2 щипки мащерка
2 щипки девесил
2 щипки босилек
2 щипки риган
сол



Начин на приготвяне:
1
Мариновано пиле на скара
Кожата на бутчетата се отстранява. Продуктите за маринатата се смесват в купичка и хубаво се разбъркват.
2
Мариновано пиле на скара 2
Месото се поставя в ароматната смес, овалва се хубаво и се оставя да престои поне няколко часа (най-добре едно денонощие). Пече се на намазана с олио скара по 6-7 минути от всяка страна.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

14.08.2016
Много сочни и вкусни станаха пържолките.Благодаря за рецептата!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: