Мраморен чийзкейк

Изкусителен десерт
Източник: Бон Апети
Дата: 18.05.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за основата:
200 г какаови бисквити
60 г краве масло (разтопено)
3 с. л. захар

за крема:
700 г крем сирене
400 г течен шоколад
150 г захар
100 г заквасена сметана
3 яйца
1 1/2 с. л. брашно
1 ванилия Dr. Oetker

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Мраморен чийзкейк
Бисквитите се смилат и се разбъркват с маслото и захарта.
2
Мраморен чийзкейк 2
Сместа се изсипва във форма с подвижно дъно с диаметър 26 см, застлана с пергаментова хартия. Притиска се добре.
3
Мраморен чийзкейк 3
Пече се 10 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Оставя се да се охлади.
4
Мраморен чийзкейк 4
Крем сиренето се разбърква със сметаната, ванилията и захарта.
5
Мраморен чийзкейк 5
Добавят се яйцата и се разбърква, до хомогенизиране.
6
Мраморен чийзкейк 6
1/3 от крема се смесва с шоколада и се разбърква. Към останалия крем се добавя брашното и се разбърква.
7
Мраморен чийзкейк 7
Върху блата се сипва 1/3 от белият крем, после от шоколадовия, отгоре се разпределя останалият бял крем и се редуват така, докато свършат.
8
Мраморен чийзкейк 8
Внимателно се разбърква, за да се получи мраморен ефект.
9
Мраморен чийзкейк 9
Формата се опакова с алуминиево фолио. Десертът се пече около 50 минути на водна баня с гореща вода, в загрята на 150 градуса фурна, с вентилатор.
10
Мраморен чийзкейк 10
Оставя се да се охлади в изключена фурна с отворена врата.
Подобни рецепти:
Коментари (10)
10.
Изпрати
лично съобщение

27.02.2018
Много вкусен, но и аз бих намалила шоколада. Колкото повече престоява, става по-хубав :-)
9.
Изпрати
лично съобщение

27.02.2018
Бих сложила по-малко шоколад. Вкусът му доминира над крема сиренето!
8.
Изпрати
лично съобщение

17.01.2018
Марина, не е желателно, до сладкиша да достига вода, затова и формата за печене се завива много добре с алуминиево фолио.
7.
Изпрати
лично съобщение

13.01.2018
Когато го приготвих се притесних, че водата беше попаднала под фолиото и беше намокрила чийзкейка в основата.Това нормално ли е или трябва да се опакова по-добре? Добре, че не се беше разводнил и успях да го сервирам след като престоя няколко часа в хладилника.
6.
Изпрати
лично съобщение

01.09.2017
Г-жа Проданова, водата трябва да е около 2-3 пръста. Десертът се оставя да изстине във фурната, като не е необходимо да се изважда от тавата с водата.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: