Крем карамел

Дата: 26.04.2017
Източник: Анна
ТИТЛА: Хоби готвач
Крем карамел
 
Необходими продукти:
1 л прясно мляко
7 яйца (размер L)
1 ч. ч. захар (+ 12 с. л.)
2 ванилии
 

Начин на приготвяне:
1
Млякото се претопля. Добавят се захарта и ванилиите, и се разбърква. Яйцата се разбиват и се прибавят постепенно към млякото.
2
В купичките за крема се слага по 1 с. л. захар и около 1/2 ч. л. вода (няколко капки). Захарта се карамелизира на котлона до желания цвят. Купичките се оставят да изстинат и се пълнят със сместа.

3
Нареждат се в тава, в която се сипва вода - до около 1/4 от купичките. Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна, за около час - докато кремът се запече отгоре. Оставя се, да се охлади и се прибира в хладилник.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

27.06.2017
Чудесна рецепта!
1.
Изпрати
лично съобщение

13.06.2017
много добър! :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Mariq Atanasova коментира рецептата Яхния от патладжани
Galina Valentinova публикува рецептата Салата от карфиол
Слав публикува рецептата Ванилови палачинки
Слав публикува рецептата Гъбена крем супа с картофи
Gabriela Komitova се регистрира в сайта.
Kemale Hesenova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта