Крем карамел

Дата: 26.04.2017
Източник: Анна
ТИТЛА: Хоби готвач
Крем карамел
 
Необходими продукти:
1 л прясно мляко
7 яйца (размер L)
1 ч. ч. захар (+ 12 с. л.)
2 ванилии
 

Начин на приготвяне:
1
Млякото се претопля. Добавят се захарта и ванилиите, и се разбърква. Яйцата се разбиват и се прибавят постепенно към млякото.
2
В купичките за крема се слага по 1 с. л. захар и около 1/2 ч. л. вода (няколко капки). Захарта се карамелизира на котлона до желания цвят. Купичките се оставят да изстинат и се пълнят със сместа.

3
Нареждат се в тава, в която се сипва вода - до около 1/4 от купичките. Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна, за около час - докато кремът се запече отгоре. Оставя се, да се охлади и се прибира в хладилник.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

27.06.2017
Чудесна рецепта!
1.
Изпрати
лично съобщение

13.06.2017
много добър! :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nathalie Marcenkova коментира рецептата Свински кебап
Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта