Къпкейкчета с течен център

Дата: 27.01.2020
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
180 г брашно
150 г кафява захар „Мусковадо“
150 г заквасена сметана
120 г краве масло (меко)
40 г какао
170 мл прясно мляко
10 г бакпулвер
2 яйца
1 ванилия
1 щипка сол
за гарниране:
250 мл животинска сметана
120 мл прясно мляко
250 г течен шоколад
175 г крем сирене
100 г пудра захар
 

Начин на приготвяне:
1
Къпкейкчета с течен центърМаслото и захарта се разбиват на крем.
2
Къпкейкчета с течен център 2Прибавят се яйцата, заквасената сметана и прясното мляко.
3
Къпкейкчета с течен център 3Брашното се смесва с ванилията, солта, бакпулвера и какаото.
4
Къпкейкчета с течен център 4Сухите съставки се сипват към течните и внимателно се разбърква.
5
Къпкейкчета с течен център 5Сместа се разпределя в тава за мъфини, в отворите на която са поставени хартиени формички за мъфини, като се пълнят до 2/3.
6
Къпкейкчета с течен център 6Пекат се около 15 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Охлаждат се.
7
Къпкейкчета с течен център 7Течният шоколад и прясното мляко се разбъркват до еднородна смес.
8
Къпкейкчета с течен център 8Мъфините се издълбават.
9
Къпкейкчета с течен център 9Пълнят се с шоколадовата смес.
10
Къпкейкчета с течен център 10Издълбаното тесто се накълцва и се поръсва отгоре.
11
Къпкейкчета с течен център 11Крем сиренето и пудрата захар се разбиват на крем.
12
Къпкейкчета с течен център 12Сметаната се разбива отделно много добре. Смесват се.
13
Къпкейкчета с течен център 13С помощта на пош от получения крем върху всяко кексче се оформя шапка. По желание се поръсват с подсладено какао.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

17.06.2020
Не се притеснявайте, ако сместа седи на парцали, това е нормално, защото маслото като мазнина не е съвместимо с останалите течни съставки. Когато добавите брашното, всичко ще се оправи :)
1.
Изпрати
лично съобщение

14.06.2020
Здравейте, започнах да правя рецептата. Разбих захарта и маслото, след това добавих прясното мляко, яйцата и заквасената сметана, но сместа ми се преби. Всички продукти бяха пресни. Каква може да бъде причината?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Елза Маламова се регистрира в сайта.
Nathalie Marcenkova коментира рецептата Пица „Маргарита“
Maria Stoykova се регистрира в сайта.
Маргарита Първанова се регистрира в сайта.
SuperMag коментира рецептата Лешников кекс
SuperMag коментира рецептата Свинско с патладжани
SuperMag коментира рецептата Кръмбъл с ягоди и бадеми
SuperMag коментира рецептата Малинов крем
SuperMag коментира рецептата Фритата „Капрезе“
SuperMag коментира рецептата Билков омлет със сирене
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта