Кекс в чаша

Източник: Adriana Dimitrova
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 21.04.2017
Кекс в чаша
 
Необходими продукти:
3 яйца
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. кисело мляко
1 ч. ч. олио
2 ч. ч. брашно
1 ванилия
1 бакпулвер
2 с. л. какао
кокосови стърготини за овалване

за крема:
1 л прясно мляко
4 с. л. брашно
2 с. л. нишесте
5 с. л. захар
1 пакетче сметана на прах


Начин на приготвяне:
1
Разбиваме яйцата със захарта на пяна, постепенно прибавяме киселото мляко и олиото.


2
В отделен съд пресяваме брашното, ванилията, бакпулвера и какаото. Разбъркваме продуктите добре и ги прибавяме постепенно към яйчената смес.


3
С така приготвената смес пълним картонени чашки. Слагаме ги в тава и печем 25 минути в предварително загрята на 160 градуса за фурна.


4
Изваждаме кексчетата от фурната и ги оставяме във формите да изстинат. След това внимателно ги изваждаме, като обръщаме формите надолу. Издълбаваме всяко кексче в средата.
5
За крема слагаме млякото да заври и към него прибавяме брашното, нишестето и захарта, като бъркаме непрекъснато. Изчакваме сместа да се сгъсти и отстраняваме от огъня.


6
Оставяме крема да се охлади, като от време на време разбъркваме. След като кремът изстине, прибавяме сметаната и разбиваме със миксер.


7
С този крем пълним кексчетата като отгоре също ги намазваме. Потапяме ги в кокосови стърготини и ги прибираме в хладилник.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: