Руло „Павлова“

Дата: 17.04.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за блата:
200 г захар
6 белтъка (със стайна температура)
2 с. л. царевично нишесте
2 с. л. бял винен оцет
краве масло за намазване
кокосови стърготини за поръсване
за крема:
250 мл животинска сметана
400 г сирене „Маскарпоне“
120 г пудра захар
10 г бурбонска ванилова захар
80 г пресни боровинки
80 г пресни малини
80 г пресни ягоди
1 маракуя
за гарниране:
100 г ягоди
листенца мента

Начин на приготвяне:
1
Руло „Павлова“Белтъците се разбиват с миксер. Постепенно и при непрекъснато разбиване се сипва захарта.
2
Руло „Павлова“ 2След това се добавят оцетът и нишестето, и се разбърква внимателно.
3
Руло „Павлова“ 3Дъното на плитка тава се покрива с пергаментова хартия. Сместа се разпределя върху хартията и се заравнява.
4
Руло „Павлова“ 4Поръсва се с кокосовите стърготини. Пече се около 30 минути в загрята на 160 градуса фурна, без вентилатор. След като се извади от фурната, блатът се охлажда за 5 минути, отлепва се от хартията и с нейна помощ се навива на руло.
5
Руло „Павлова“ 5Маскарпонето се разбива със захарта и ваниловата захар.
6
Руло „Павлова“ 6Сметаната се разбива отделно и се смесва с маскарпонето.
7
Руло „Павлова“ 7Белтъчният блат се намазва с крем. Останалият крем се запазва за украса.
8
Руло „Павлова“ 8Поръсват се малините, боровинките и нарязаните на кубчета ягоди.
9
Руло „Павлова“ 9Маракуята се разполовява. С лъжица се гребва от сърцевината и се поръсва върху плодовете.
10
Руло „Павлова“ 10Навива се руло. Оставя се в хладилник за 4 часа, за да стегне.
11
Руло „Павлова“ 11След това се декорира с останалия крем, резени ягоди и листенца мента.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

18.04.2017
Бърз, вкусен и лесен блат, когато имаш белтъци и искаш да направиш нещо различно от целувки. Фантастично руло.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


180 ДУШИ ОНЛАЙН
Gabriela Komitova публикува рецептата Тирамису
Galina Valentinova публикува рецептата Веган торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта