Тирамису

Класическата италианска рецепта
Източник: Дарко
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 22.04.2017
Тирамису
Тирамису
 
Необходими продукти:
200 г бишкоти „Савоярди“
400 мл сварено еспресо
3 с. л. ликьор „Амарето“
150 г пудра захар
4 яйца
350 г сирене „Маскарпоне“
2 с. л. какао на прах
100 г шоколад


Начин на приготвяне:
1
Ликьорът се сипва в изстиналото кафе.
2
Белтъците се разбиват на сняг.
3
Жълтъците се разбиват с пудрата захар, до побеляване. Слага се маскарпонето и леко се разбърква.


4
Добавят се разбитите белтъци. Получава се лек крем.
5
Всяка бишкота се топва за 5 секунди в кафето с ликьор. Половината бишкоти се подреждат на дъното на подходящ стъклен съд, така че да го покрият. Бишкотите трябва да са плътно наредени една до друга и да стигат до стените на съда.
6
Отгоре се разпределя половината крем и се заглажда.
7
Вторият пласт бишкоти се реди перпендикулярно на първия.

8
Маже се с останалия крем и се поръсва обилно с какаото.
9
Оставя се в хладилник за 8 часа.
10
Преди сервиране се поръсва с настъргания шоколад.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: