Морковен чийзкейк

С интересен блат и плътен крем
Източник: Бон Апети
Дата: 26.04.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за крема:
500 г крем сирене
100 г заквасена сметана
100 г захар
2 яйца
1 с. л. брашно
1 ванилия

за морковения блат:
250 г моркови
150 г брашно
150 г захар
50 г кафява захар
150 мл олио
2 яйца
1 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. канела
1/4 ч. л. индийско орехче
1 ванилия

за глазурата:
150–200 г пудра захар
100 г крем сирене (със стайна температура)
2 с. л. краве масло (със стайна температура)
1 с. л. заквасена сметана
1 ванилия


Начин на приготвяне:
1
Морковен чийзкейк
Крем сиренето се разбърква добре със сметаната и ванилията.
2
Морковен чийзкейк 2
Добавят се яйцата, захарта, брашното и пак се разбърква – до хомогенизиране.
3
Морковен чийзкейк 3
Морковите за блата се обелват и се настъргват.
4
Морковен чийзкейк 4
Брашното се смесва с бакпулвера, индийското орехче, канелата и ванилията.
5
Морковен чийзкейк 5
Олиото се разбива с двата вида захар. Добавят се яйцата и отново се разбива.
6
Морковен чийзкейк 6
Течните и сухите съставки се разбъркват до хомогенизиране. Прибавят се морковите и пак се разбърква.
7
Морковен чийзкейк 7
Половината от морковеното тесто се сипва в застлана с пергаментова хартия форма с подвижно дъно с диаметър 26 см.
8
Морковен чийзкейк 8
Върху него, с помощта на лъжица, се разпределя половината от крема. Следва останалото тесто, а най-отгоре – останалият крем.
9
Морковен чийзкейк 9
Пече се 50–60 минути в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор, като последните 20–30 минути се покрива с алуминиево фолио. Охлажда се.
10
Морковен чийзкейк 10
Крем сиренето за глазурата се разбива с маслото, сметаната, ванилията и захарта.
11
Морковен чийзкейк 11
Десертът се намазва добре с глазурата.
12
Морковен чийзкейк 12
Охлажда се, нарязва се и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

18.05.2017
Получи се много вкусен чийзкейк!
1.
Изпрати
лично съобщение

27.04.2017
Изглежда страхотно! Нямам търпение да го опитам!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: