Торта „Колибри“ (вариант 2 – без глутен)

Дата: 21.05.2019
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
150 г бадемово брашно
100 г кокосово масло
100 г орехи
100 г мед
90 г фини овесени ядки
60 г нишесте от тапиока
250 мл прясно мляко
6 яйца
4 банана
1 ананас
3 ч. л. бакпулвер (без глутен)
1/2 ч. л. канела
1/2 ч. л. сол
1 ванилия
кокосови стърготини за поръсване
за крема:
500 г крем сирене
200 г кисело мляко
100 г мед
1 ч. л. канела
1 ванилия
 

Начин на приготвяне:
1
Торта „Колибри“ (вариант 2 – без глутен)Овесените ядки се смилат много добре и се разбъркват с бадемовото брашно, нишестето, бакпулвера, ванилията, канелата и солта.
2
Торта „Колибри“ (вариант 2 – без глутен) 2Яйцата се разбиват с меда.
3
Торта „Колибри“ (вариант 2 – без глутен) 3Добавят се разтопеното кокосово масло и прясното мляко, и отново се разбива.
4
Торта „Колибри“ (вариант 2 – без глутен) 4Сухите съставки се смесват внимателно с течните. Разбъркват се. Прибавят се наситнените орехи, накълцаният на малки кубчета ананас и смачканите банани. Разбърква се.
5
Торта „Колибри“ (вариант 2 – без глутен) 5Сместа се разделя в 3 намазнени и застлани с пергаментова хартия форми за печене с подвижно дъно с диаметър 26 см.
6
Торта „Колибри“ (вариант 2 – без глутен) 6Всеки блат се пече за по 30–40 минути в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор. Охлаждат се.
7
Торта „Колибри“ (вариант 2 – без глутен) 7Крем сиренето се разбива с киселото мляко, меда, ванилията и канелата.
8
Торта „Колибри“ (вариант 2 – без глутен) 8Охладените блатове се мажат с крем и се подреждат един върху друг. Завършва се с крем.
9
Торта „Колибри“ (вариант 2 – без глутен) 9Кокосови стърготини се запичат леко в сух тиган и се охлаждат.
10
Торта „Колибри“ (вариант 2 – без глутен) 10Тортата се поръсва с тях.
11
Торта „Колибри“ (вариант 2 – без глутен) 11Прибира се в хладилник, за да стегне добре, след което се нарязва и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


162 ДУШИ ОНЛАЙН
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта