Палачинкова торта с пилешко

Дата: 12.07.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за палачинките:
350 мл прясно мляко
150 г брашно
1 яйце
1 щипка сол
олио за мазане
за плънката:
1 пиле (1,2 кг)
2 люти чушки
2 глави лук
2 скилидки чесън
30 г пресен джинджифил
1 дафинов лист
2 с. л. олио
1 ч. л. черен пипер
1 ч. л. кимион на зърна
1 ч. л. куркума
1/2 ч. л. кориандър на зърна
1/2 ч. л. червен пипер
сол на вкус
за заливане:
4 яйца
2 с. л. олио
1/4 ч. л. куркума
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
1
Палачинкова торта с пилешкоПилето се почиства и се сварява във вода, заедно с един дафинов лист. След това се обезкостява, кожата се отстранява, а месото се накъсва.
2
Палачинкова торта с пилешко 2Кориандърът и кимионът се запичат на сух тиган и се стриват в хаванче.
3
Палачинкова торта с пилешко 3Чушките, лукът, чесънът и джинджифилът се режат наситно и се запържват в олиото. Подправя се с кимиона, кориандъра, куркумата и червения пипер.
4
Палачинкова торта с пилешко 4Прибавя се и накъсаното пилешко месо. Разбърква се и се дърпа от огъня. Овкусява се със сол и черен пипер.
5
Палачинкова торта с пилешко 5Брашното за палачинките се смесва със солта. Добавят се млякото и яйцето и се разбърква.
6
Палачинкова торта с пилешко 6В намазан с олио тиган се приготвят 7 палачинки, като се пекат само от едната страна. Изваждат се и се оставят с неопечената страна нагоре, като не се редят една върху друга, за да не залепнат.
7
Палачинкова торта с пилешко 7Съд с термоустойчиви дръжки се маже с олио и се покрива с хартия за печене.
8
Палачинкова торта с пилешко 8Яйцата се разбиват със сол, черен пипер и куркума.
9
Палачинкова торта с пилешко 9Всяка палачинка се потапя в сместа и се редят една върху друга в съда с неопечената страна нагоре, като между тях се разпределя плънката.
10
Палачинкова торта с пилешко 10Завършва се с палачинка и се залива с остатъка от разбитите яйца. Готви се на котлона за около 5 минути.
11
Палачинкова торта с пилешко 11След това се прехвърля в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор и се пече още 10–15 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

15.07.2016
Получи се много вкусно ястие дори и без някои специфични подправки, посочени в оригиналната рецепта. В края на печенето добавих настърган кашкавал - стана супер!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


165 ДУШИ ОНЛАЙН
Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта