Филетиране на калкан

Изпитана кулинарна техника
Източник: Бон Апети
Дата: 08.08.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 калкан (3 кг)


Начин на приготвяне:
1
Филетиране на калкан
Първо се прави разрез, близо до главата.
2
Филетиране на калкан 2
След това се прави прорез по дължината на централната кост, до края.
3
Филетиране на калкан 3
С гъвкав и остър нож се отделят филетата, като при това, внимателно се изважда хайверът.
4
Филетиране на калкан 4
Бузите от главата се отделят.
5
Филетиране на калкан 5
Вътрешностите от корема се отстраняват.
6
Филетиране на калкан 6
Във всяко филе се прави прорез откъм опашката и след това кожата внимателно се отстранява, без да се наранява финото месо на рибното филе.
7
Филетиране на калкан 7
Накрая се отстранява и тази част, която е по продължение на хрущяла на филето.



Съвет:
Костите (заедно с главата) може да използвате, за да приготвите бульон.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


181 ДУШИ ОНЛАЙН
T. T. коментира рецептата Мус от тиква с орехово тофе
AniIvanova се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Френски багети
Николай се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: