Печен лук с плънка от пилешко

Интересна и вкусна комбинация
Източник: Бон Апети
Дата: 06.07.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
100 г сирене „Грюер“
4 глави лук
4 стръка мащерка
2 пилешки бутчета
1/4 връзка магданоз
1 дафинов лист
1 ч. л. дижонска горчица
1/4 ч. л. риган
сол и черен пипер на вкус

Бон Апети препоръчва:
BILLA България успешно развива проекта си „Градините на BILLA“, в рамките на който веригата осъществява ползотворно партньорство с над 30 внимателно селектирани родни производители. Така клиентите на BILLA могат да избират между богато разнообразие от вкусни и качествени плодове и зеленчуци с гарантиран български произход, отгледани екосъобразно и с грижа за здравето в над 150 зеленчукови градини, оранжерии и лозя в цялата страна. Отличното качество и вкус на родните плодове и зеленчуци се дължи не само на внимателно подбраните сортове и семена, но и на специалните грижи, полагани за тях както от земеделските производители, така и от експертите на BILLA. От тази година грижата за качеството на продукцията, както и отговорността за здравето на потребителите става още по-голяма, благодарение на новата програма на BILLA за намаляване нивата на пестицидите, с които се третират плодовете и зеленчуците. Инициативата включва двустепенен независим контрол на качеството в рамките на цялостния процес – от подбора на семената, през засаждането и отглеждането, до транспорта и излагането на стоката на рафтовете в магазините. Така в родните плодове и зеленчуци с марка BILLA градини, вече ще бъдат гарантирани нива на пестициди в пъти по-ниски от максимално допустимите норми в България. Повече за програмата и кампанията може да прочетете на www.billa.bg

Виж повече
 

Начин на приготвяне:
1
Печен лук с плънка от пилешко
Пилешките бутчета се заливат с вода и се слагат да се варят заедно със стръковете мащерка и дафиновия лист. Щом бульонът кипне, се отпенва.
2
Печен лук с плънка от пилешко 2
Главите лук се обелват и внимателно се пускат в кипящия бульон.Силата на огъня се намалява и се готви, докато лукът омекне,но не прекалено, а бутчетата се сварят.
3
Печен лук с плънка от пилешко 3
Лукът се изважда и сърцевината се издълбава.
4
Печен лук с плънка от пилешко 4
Месото се обезкостява, накълцва се и се разбърква с наситнения магданоз, дижонската горчица, 80 г от настърганото сирене „Грюер“, ригана, сол и черен пипер на вкус.
5
Печен лук с плънка от пилешко 5
Главите лук се пълнят със сместа. Подреждат се в тава и се поръсват с останалото настъргано сирене.
6
Печен лук с плънка от пилешко 6
Пекат се в загрята на 200 градуса фурна с венитлатор, до златисто – 12–15 минути. По желание се поднасят, поръсени с наситнен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: