Печен лук с плънка от пилешко

Дата: 06.07.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
100 г сирене „Грюер“
4 глави лук
4 стръка мащерка
2 пилешки бутчета
1/4 връзка магданоз
1 дафинов лист
1 ч. л. дижонска горчица
1/4 ч. л. риган
сол и черен пипер на вкус
 
Бон Апети препоръчва:
BILLA България успешно развива проекта си „Градините на BILLA“, в рамките на който веригата осъществява ползотворно партньорство с над 30 внимателно селектирани родни производители. Благодарение на тази кампания клиентите на BILLA могат да избират между богато разнообразие от вкусни и качествени плодове и зеленчуци, грижливо отгледани в над 150 зеленчукови градини, оранжерии и лозя из цяла България. Всички плодове и зеленчуци от „Градините на BILLA“ са с гарантирано качество и вкус. Това е така не само заради внимателно подбраните сортове и семена, а и заради положените за тях грижи, както от земеделските производители, така и от експертите на BILLA. Те контролират качеството на продукцията от подбора на семена през засаждането и отглеждането, до транспорта и излагането на плодовете и зеленчуците в магазините.
Виж повече
 

Начин на приготвяне:
1
Печен лук с плънка от пилешкоПилешките бутчета се заливат с вода и се слагат да се варят заедно със стръковете мащерка и дафиновия лист. Щом бульонът кипне, се отпенва.
2
Печен лук с плънка от пилешко 2Главите лук се обелват и внимателно се пускат в кипящия бульон.Силата на огъня се намалява и се готви, докато лукът омекне,но не прекалено, а бутчетата се сварят.
3
Печен лук с плънка от пилешко 3Лукът се изважда и сърцевината се издълбава.
4
Печен лук с плънка от пилешко 4Месото се обезкостява, накълцва се и се разбърква с наситнения магданоз, дижонската горчица, 80 г от настърганото сирене „Грюер“, ригана, сол и черен пипер на вкус.
5
Печен лук с плънка от пилешко 5Главите лук се пълнят със сместа. Подреждат се в тава и се поръсват с останалото настъргано сирене.
6
Печен лук с плънка от пилешко 6Пекат се в загрята на 200 градуса фурна с венитлатор, до златисто – 12–15 минути. По желание се поднасят, поръсени с наситнен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


148 ДУШИ ОНЛАЙН
Милена се регистрира в сайта.
Mihaela Tyurolengova се регистрира в сайта.
Денислава се регистрира в сайта.
Лъки коментира рецептата Вегански таратор
Tania Kisiova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта