Пилешко кордон бльо с моцарела

Вкусно основно с интересна и богата плънка
Източник: Бон Апети
Дата: 07.07.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 пилешки филета
125 г сирене „Моцарела“
40 г салам „Чоризо“
3 печени червени чушки
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене

за паниране:
150 г галета
40 г сирене „Пармезан“
2 яйца
1/2 връзка магданоз
1 ч. л. сушен лук
брашно за овалване


Начин на приготвяне:
1
Пилешко кордон бльо с моцарела
Пилешките филета се цепват през средата, така че да се образуват джобове.
2
Пилешко кордон бльо с моцарела 2
Овкусяват се със сол и черен пипер.
3
Пилешко кордон бльо с моцарела 3
Моцарелата се реже на тънки шайби, а печените чушки – на ивички.
4
Пилешко кордон бльо с моцарела 4
Филетата се пълнят със салам, моцарела и чушки.
5
Пилешко кордон бльо с моцарела 5
Затварят се с клечки за зъби.
6
Пилешко кордон бльо с моцарела 6
Галетата се смесва с накълцания магданоз, настъргания пармезан и сушения лук.
7
Пилешко кордон бльо с моцарела 7
Яйцата се разбиват.
8
Пилешко кордон бльо с моцарела 8
Пилешкото се овалва в брашно, потапя се в яйцата и се покрива с ароматната галета.
9
Пилешко кордон бльо с моцарела 9
Пържи се в сгорещено олио на умерен огън, от всички страни, до готовност.
10
Пилешко кордон бльо с моцарела 10
Клечките се отстраняват, нарязва се и се сервира със сос и салата по желание.


Съвет: Разбъркайте животинска сметана с лимонов сок и сол на вкус, и поднесете към месото.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

11.06.2021
Вкусно , добра комбинация. Единствено имах проблеми с формата на филетата - бяха невъзможни за пълнене - много издължени и тесни.
4.
Изпрати
лично съобщение

16.11.2016
Стана много вкусно. Аз го пържих и се получи много добре. Панировката беше много вкусна и хрупкава.
3.
Изпрати
лично съобщение

25.08.2016
И аз го пекох.Стана супер!
2.
Изпрати
лично съобщение

06.07.2016
Моето го запекох и стана страхотно.
1.
Изпрати
лично съобщение

02.07.2016
Сервирах го с пюре от картофи с грах, всичко се получи много вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: