Гъбена супа

С наситен вкус и аромат
Източник: Бон Апети
Дата: 21.09.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг печурки
2 стръка пресен лук + за сервиране
3 скилидки чесън
900 мл зеленчуков бульон
150 мл бяло сухо вино
150 г сирене „Чедър“
100 г течна животинска сметана
60 мл зехтин
2 с. л. соев сос Kikkoman
4 стръка мащерка
1 щипка индийско орехче
1 с. л. брашно
сол и черен пипер на вкус

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Гъбена супа
Обелете гъбите и ги нарежете на филийки заедно с пънчетата. Наситнете пресния лук и чесъна.
2
Гъбена супа 2
Загрейте зехтина в тенджера и запържете гъбите, чесъна и пресния лук. Щом гъбите станат златисти, поръсете с брашно и разбъркайте, да се запържи и то. Ако е необходимо, добавете още малко зехтин.
3
Гъбена супа 3
Налейте виното и бульона. Сипете соевия сос и овкусете с клонки мащерка и индийско орехче. Гответе на слаб огън 20 минути.
4
Гъбена супа 4
Прибавете сметаната и настъргания чедър. Оставете на огъня още 2-3 минути сиренето да се разтопи. Сервирайте супата с нарязани пера зелен лук.
Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

22.09.2022
Вкусна! Различна от тази, която традиционно готвя, но вкъщи всички я харесаха :)
7.
Изпрати
лично съобщение

19.06.2020
С малко закъснение, ето я снимката
6.
Изпрати
лично съобщение

19.06.2020
Много вкусна супа!
5.
Изпрати
лично съобщение

31.05.2020
Нямах сирене чедър и затова го замених с 2 триъгълничета топено сирене. Доволна съм от резултата.
4.
Изпрати
лично съобщение

12.05.2020
Много вкусно се получи!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


175 ДУШИ ОНЛАЙН
Elena Mineva се регистрира в сайта.
Ангелова се регистрира в сайта.
Svetla Ruseva-Kostova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: