„Менудо“ с телешки език и нахут

Дата: 05.12.2018
Източник: Бон Апети
„Менудо“ с телешки език и нахут
 
Необходими продукти:
1 кг телешко шкембе (почистено)
1 телешки език
2 консерви нахут (по 400 г)
1 глава лук
5 скилидки чесън
6 сухи люти червени чушки
2 сухи червени чушки
1 дафинов лист
2 ч. л. сух риган
1 ч. л. кимион на зърна
сол и черен пипер на вкус
лайм, лук и пресен кориандър
 

Начин на приготвяне:
1
Сложете езика и шкембето в тенджера, залейте ги с голямо количество вода, овкусете със сол, черен пипер, дафинов лист и оставете водата да кипне. Оберете образувалата се пяна на повърхността. Варете на тих огън 3-4 часа.
2
Извадете езика и шкембето. Обелете езика и го нарежете на кубчета. Шкембето нарежете на ивички.
3
Нарежете лука на кубчета и го пуснете във врящия бульон, заедно със смачканите скилидки чесън, ригана и стрития кимион. Върнете езика и шкембето в тенджерата.
4
Добавете нахута, предварително отцеден. Гответе още 15-20 минути.
5
Натрошете двата вида чушки и ги залейте с малко от горещия бульон. Оставете ги да престоят така поне 20 минути. Пасирайте ги и ги добавете към супата. Кипнете и оставете за още 10 минути.
6
Сервирайте ястието с лук, нарязан на кубчета, резени лайм и пресен кориандър. По желание поръсете с още люто.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


ivka публикува рецептата Домашно приготвена пица
Красито Петрова се регистрира в сайта.
Мария публикува рецептата Ябълков сладкиш „Роза“
Megy Dobreva се регистрира в сайта.
Албена Тодорова публикува рецептата Бисквитена торта
Албена Тодорова публикува рецептата Кокосови бонбони
Кристина Димитрова публикува рецептата Хляб
Албена Тодорова публикува рецептата Плодова салата
Jorj Lubenov коментира рецептата Салата „Лионез“
Антония коментира рецептата Печен карфиол
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта