Чаудър с горски гъби

Приготвяме го с бекон и подбрани подправки
Източник: Бон Апети
Дата: 08.11.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг микс от горски гъби
600 г картофи
2 стръка праз
3 скилидки чесън
150 г пушен бекон
100 мл бяло вино
100 мл течна животинска сметана
80 г краве масло
1/2 с. л. сос „Уорчестър“
4 стръка мащерка
2 дафинови листа
1 връзка магданоз
1/2 с. л. брашно
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Чаудър с горски гъби
Почистете и нарежете на ситно праза и чесъна. Обелете картофите и ги нарежете на кубчета. Ако гъбите са замразени, ги размразете. Ако са пресни, ги почистете и ги нарежете на едро.
2
Чаудър с горски гъби 2
Нарежете бекона на кубчета. Сложете го в студен съд. Включете котлона и пържете бекона до златисто в собствената му мазнина.
3
Чаудър с горски гъби 3
Прибавете 1/3 от маслото, праза и чесъна и ги оставете да се запържат.
4
Чаудър с горски гъби 4
Деглазирайте с виното и налейте 800 мл вода.
5
Чаудър с горски гъби 5
Прибавете мащерката, картофите, дафиновите листа, сол и черен пипер. Кипнете и варете, докато картофите омекнат.
6
Чаудър с горски гъби 6
В тиган загрейте останалото масло и в него запържете гъбите. Поръсете с брашното и щом се позапържи, налейте малко течност от супата. Когато брашното се разтвори, изсипете всичко в супата.
7
Чаудър с горски гъби 7
Налейте сметаната, овкусете със сол и черен пипер и, ако има нужда, налейте още вода. Добавете и соса „Уорчестър“ и гответе още 10 минути.
8
Чаудър с горски гъби 8
Сервирайте с наситнен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


115 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: