Рибена чорба

Вкусна и ароматна
Източник: Бон Апети
Дата: 15.10.2021

Гласове до момента: 305


Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,2 кг микс от риби (морска и речна)
2 картофа
1 домат
1 червена чушка
1 зелена чушка
1/2 глава резене
2 малки глави лук
1 дафинов лист
1/2 връзка пресен девесил
1/4 ч. л. сух риган
1/2 с. л. доматен концентрат
40 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус

за соса:
1 връзка девесил
4 скилидки чесън
50 мл червен винен оцет
1 люта чушка
50 мл зехтин
1 ч. л. черен пипер на зърна
1 ч. л. морска сол


Начин на приготвяне:
1
Рибена чорба
Почистете рибата и я сварете за около 30 минути в подсолена вода, заедно с нарязаната на едро глава лук и дафиновия лист.
2
Рибена чорба 2
Извадете я и я обезкостете, а бульона прецедете.

3
Рибена чорба 3
Чушките, останалия лук и резенето нарежете на малки кубчета. Запържете ги в загретия зехтин.

4
Рибена чорба 4
Прибавете доматения концентрат. Разбъркайте и след около минута налейте бульона. Пуснете картофите, предварително обелени и нарязани на малки кубчета, както и нарязания на кубчета домат.
5
Рибена чорба 5
Поръсете с нарязания на ситно девесил и сухия риган. Овкусете със сол и черен пипер и варете около 30 минути.
6
Рибена чорба 6
Върнете рибата и щом супата кипне, дръпнете от огъня.
7
Рибена чорба 7
Стрийте черния пипер в хаванче. Прибавете чесъна и солта, смачкайте и сложете нарязаните на ситно чушка и девесил, счукайте отново.
8
Рибена чорба 8
Налейте зехтина и оцета и разбъркайте. Супата се поднася с пикантния сос.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

01.05.2020
Това е нашата рибена супа!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


172 ДУШИ ОНЛАЙН
Ivaylo Yordanov Zemenski се регистрира в сайта.
Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: