Рибена чорба

Дата: 21.11.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,2 кг микс от риби (морска и речна)
2 картофа
1 домат
1 червена чушка
1 зелена чушка
1/2 глава резене
2 малки глави лук
1 дафинов лист
1/2 връзка пресен девесил
1/4 ч. л. сух риган
1/2 с. л. доматен концентрат
40 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус
за соса:
1 връзка девесил
4 скилидки чесън
50 мл червен винен оцет
1 люта чушка
50 мл зехтин
1 ч. л. черен пипер на зърна
1 ч. л. морска сол
 

Начин на приготвяне:
1
Рибена чорбаПочистете рибата и я сварете за около 30 минути в подсолена вода, заедно с нарязаната на едро глава лук и дафиновия лист.
2
Рибена чорба 2Извадете я и я обезкостете, а бульона прецедете.

3
Рибена чорба 3Чушките, останалия лук и резенето нарежете на малки кубчета. Запържете ги в загретия зехтин.

4
Рибена чорба 4Прибавете доматения концентрат. Разбъркайте и след около минута налейте бульона. Пуснете картофите, предварително обелени и нарязани на малки кубчета, както и нарязания на кубчета домат.
5
Рибена чорба 5Поръсете с нарязания на ситно девесил и сухия риган. Овкусете със сол и черен пипер и варете около 30 минути.
6
Рибена чорба 6Върнете рибата и щом супата кипне, дръпнете от огъня.
7
Рибена чорба 7Стрийте черния пипер в хаванче. Прибавете чесъна и солта, смачкайте и сложете нарязаните на ситно чушка и девесил, счукайте отново.
8
Рибена чорба 8Налейте зехтина и оцета и разбъркайте. Супата се поднася с пикантния сос.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


144 ДУШИ ОНЛАЙН
Krasimira Andonova коментира рецептата Реване с портокали
Krasimira Andonova се регистрира в сайта.
krasidi се регистрира в сайта.
Liliq Borisova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта