Банички с кашкавал и шунка

С вкусна и богата плънка
Източник: Бон Апети
Дата: 12.05.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
10 точени кори
250 г кашкавал
150 г пражка шунка
1 яйце
краве масло за намазване на корите
сусам за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Банички с кашкавал и шунка
Кашкавалът се настъргва на едро ренде.
2
Банички с кашкавал и шунка 2
Маслото се разтопява.
3
Банички с кашкавал и шунка 3
Шунката се нарязва на кубчета.
4
Банички с кашкавал и шунка 4
Един лист от корите се намазва с масло, отгоре се слага втори лист и отново се намазва.
5
Банички с кашкавал и шунка 5
Кората се реже на три ленти по дължина. В края на всяка лента се слага по малко от кашкавала и от шунката, и се завиват триъгълни банички.
6
Банички с кашкавал и шунка 6
По същия начин се приготвят и останалите кори.
7
Банички с кашкавал и шунка 7
Поставят се в тава с незалепващо покритие, намазват се с разбитото яйце и се поръсват със сусам.
8
Банички с кашкавал и шунка 8
Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност – 12 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (26)
26.
Изпрати
лично съобщение

30.03.2019
Направих ги със сирене и кашкавал. Уникални, не остана нищо! :)
25.
Изпрати
лично съобщение

14.06.2018
Много вкусни!
24.
Изпрати
лично съобщение

28.01.2018
Бързи, лесни, хрупкави и много вкусни! Но мажа само веднъж с масло, защото иначе стават малко тежки.
23.
Изпрати
лично съобщение

30.05.2017
правя ги за втори път, първия не останаха за снимка :).
22.
Изпрати
лично съобщение

17.05.2017
бързи, лесни и вкусни
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
Диана Стоянова се регистрира в сайта.
Makaka коментира рецептата Печени зеленчуци в тесто
Николай Николов се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: