Тарталети със сирене и ягоди

Симпатични на вид, страхотни на вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 06.08.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за основата:
300 г орехи
150 г сушени кайсии (сочни)

за крема:
400 г овче сирене
250 мл животинска сметана
60 г пудра захар
60 г мед
1 ванилия

за гарниране:
200 г ягоди
40 г мед
4 стръка мента


Начин на приготвяне:
1
Тарталети със сирене и ягоди
Сиренето се накисва във вода за едно денонощие, за да се обезсоли. След това се оставя да се отцеди много добре за няколко часа. Пасира се.
2
Тарталети със сирене и ягоди 2
Подслажда се с меда и захарта, ароматизира се с ванилията.
3
Тарталети със сирене и ягоди 3
Сметаната се разбива, докато стане пухкава и се разбърква със сиренето.
4
Тарталети със сирене и ягоди 4
Ядките се смилат.
5
Тарталети със сирене и ягоди 5
Добавят се плодовете, ако е нужно, предварително се накисват във вода, за да омекнат, и отново се смила.
6
Тарталети със сирене и ягоди 6
Сместа се разпределя във форми за тарталети. Оставят се в хладилник, за да стегнат.
7
Тарталети със сирене и ягоди 7
Ягодите се режат на тънки парчета, разбъркват се с наситнена мента и меда и се оставят за 15 минути.
8
Тарталети със сирене и ягоди 8
Върху основата се слага от крема, гарнира се с ягодите и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

26.06.2017
Цветомира, може да използваш друг вид пълномаслено сирене по твой вкус и избор.
1.
Изпрати
лично съобщение

23.06.2017
Здравейте с какво може да се замени овчето сирене.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


200 ДУШИ ОНЛАЙН
Liya се регистрира в сайта.
sisi_ml коментира рецептата Бърз тутманик без втасване
Йорданова се регистрира в сайта.
Константина Христова се регистрира в сайта.
Denitsa Petrova се регистрира в сайта.
Vanya Stoyanova се регистрира в сайта.
inn4o се регистрира в сайта.
Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: