Крем „Брюле“

Неповторим десерт
Източник: Зелен
ТИТЛА: Чирак
Дата: 30.04.2017
Крем „Брюле“
 
Необходими продукти:
600 мл течна животинска сметана
120 г захар
50 г кафява захар
8 яйца
1 ванилия


Начин на приготвяне:
1
Сметаната се загрява на котлона, заедно с бялата захар, докато захарта се разтопи. Прибавя се и ванилията.

2
Жълтъците се отделят от белтъците и се разбиват с бъркалка.

3
Сметаната (не трябва да е гореща) се добавя към жълтъците, през цедка, при непрекъснато бъркане.

4
Сместа се разпределя във форми за крем карамел (шоли), които се слагат в тава и се налива вода до 1/3 от формите.
5
Кремът се пече 30 минути на водна баня в предварително загрята на 160 градуса фурна. Може да покриете тавата с хартия за печене, за да не се образува коричка.

6
След като кремът изстине, се поръсва с кафявата захар и се карамелизира с горелка.


Съвет:
Преди да сложите крема да се пече във фурната, може да добавите в сместа парченца ситно нарязан ананас. Придава свеж и изненадващ вкус.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


135 ДУШИ ОНЛАЙН
Мария Иванова се регистрира в сайта.
Пламена Николова се регистрира в сайта.
АникаГанева се регистрира в сайта.
Enthusiast се регистрира в сайта.
Gabriela Stoimenova се регистрира в сайта.
Marielazz коментира рецептата Печено пиле с картофи и бира
Diana Tsanekova се регистрира в сайта.
Wedy Addams се регистрира в сайта.
Reinardus Changberg се регистрира в сайта.
Цвети се регистрира в сайта.
Dilyana Tsingileva се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: