Чийзкейк с бисквити и ягодово кули

Истинска наслада
Източник: Любослава
ТИТЛА: Чирак
Дата: 14.05.2017
Чийзкейк с бисквити и ягодово кули
Чийзкейк с бисквити и ягодово кули
Чийзкейк с бисквити и ягодово кули
Чийзкейк с бисквити и ягодово кули
 
Необходими продукти:
36 какаови бисквити, слепени с крем
5 с. л. краве масло
3 пакетчета сирене „Крема“
1/2 ч. ч. захар
200 мл прясно мляко
2 пакетчета желатин



Начин на приготвяне:
1
Разделяме бисквитите, отстраняваме крема от тях и ги натрошаваме.

2
В тенджера загряваме сиренето „Крема“ и бъркаме, докато се стопи. Прибавяме крема от бисквитите, заедно със захарта и бъркаме, докато захарта се разтвори.
3
В отделен съд затопляме прясното мляко и към него прибавяме 1 пакетче желатин (без да го разтваряме според указанията). Сипваме млякото към другата смес и бъркаме 5-10 минути. Оставяме настрана, да се охлади.
4
Разтопяваме маслото и го прибавяме към натрошените бисквити. Изсипваме сместа във форма с диаметър 28 см и я заравняваме. Оставяме в хладилник за около 10-15 минути.
5
Ягодовото кули е най-лесно. Почистваме ягодите и ги разполовяваме. Добавяме захар на вкус и ги оставяме на котлона, пуснат сос. Накрая прибавяме второто пакетче желатин (отново без да го разтваряме съгласно указанията). След това пасираме сместа и по желание я прецеждаме през цедка.

6
Сглобяваме десерта, като изсипваме охладения крем върху бисквитите и оставяме в хладилник за около 1-2 часа. След това изсипваме и кулито.


Съвет:
Препоръчително е, чийзкейкът да престои поне 1 ден, защото става по-вкусен и сочен.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


126 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: