Ягодов мус

Дата: 09.05.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г ягоди
200 г захар
200 мл животинска сметана
2 белтъка
10 г бурбонска ванилова захар
1/2 пакетче желатин
 

Начин на приготвяне:
1
Ягодов мусЯгодите се режат на едро и се кипват в касерола, заедно с половината захар.
2
Ягодов мус 2Пасират се и се прецеждат. Сместа се охлажда леко.
3
Ягодов мус 3От останалата захар и 120 мл вода се сварява не много гъст сироп.
4
Ягодов мус 4Белтъците се разбиват с миксер, като постепенно към тях се налива горещият захарен сироп. Трябва да се получи сняг.
5
Ягодов мус 5Сметаната се разбива, докато стане пухкава.
6
Ягодов мус 6Желатинът се накисва в 30 мл студена вода. Когато набъбне, се загрява на водна баня.
7
Ягодов мус 7Разбърква се в ягодовото пюре.
8
Ягодов мус 8Пюрето, белтъците и сметаната се смесват внимателно, като се прибавя и ваниловата захар.
9
Ягодов мус 9Мусът се разпределя в чаши и се оставя в хладилник за 2–3 часа, за да стегне.
10
Ягодов мус 10По желание се украсява с разбита сметана и ягоди.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Емилия коментира рецептата Картофен шмарн
Marina Gineva коментира рецептата Сконс със сирене
Milena Petrova се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Крем супа от тиква
Evgeni Radev се регистрира в сайта.
Svetlana Stoqnova публикува рецептата Малки щрудели
Bubba коментира рецептата Печено пиле с картофи и бира
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта