Пиле "Гун Бао"

Източник: Бон Апети
Дата: 05.06.2002
Пиле
 
Необходими продукти:
400-500 г пилешко филе
1 ч. л ябълков оцет
2 ч. л. нишесте
2 с. л. соев сос
2 с. л. оризово вино
2 белтъка
2 с. л. оризово вино
4 с. л. соев сос
4 с. л. нишесте
3-4 капки сусамово олио
1 шепа фъстъци
2 зелени чушки
10 арпаджика (или 4-5 стръка пресен лук)
1 ч. л. захар


Начин на приготвяне:
1
Пиле
Арпаджикът се нарязва на 4 части, чушките - на кубчета, пилешкото филе – на парчета. Продуктите за маринатата се смесват и се разбиват с тел.
2
Пиле
Месото се залива с маринатата и се оставя да престои няколко часа.
3
Пиле
В подходящ съд се смесват продуктите за заливката и се разбъркват, докато нишестето се разтвори.
4
Пиле
В леко загрято олио за минута се запържват фъстъците. Изваждат се, олиото се загрява, пилето се запържва и се изважда. Арпаджикът се запържва за 30 секунди, добавя се чушката. Пържат се 2-3 минути при непрекъснато бъркане. Слагат се пилето и фъстъците и се заливат със сос и сусамово олио.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


125 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: