Яйца по флорентински

Дата: 09.04.2002
Източник: Бон Апети
Яйца по флорентински
 
Необходими продукти:
5 яйца
1/2 кг спанак
300-400 мл прясно мляко
50-100 г сирене "Ементал" или "Гауда" (кашкавал)
50 г краве масло
1 с. л. брашно
2 щипки индийско орехче
черен пипер и сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Яйца по флорентинскиСпанакът се бланшира за 2 минути в подсолена кипяща вода. След това се охлажда в студена вода, отцежда се и се нарязва надребно. Яйцата се сваряват и обелват.
2
Яйца по флорентински 2Брашното се запържва в масло до златисто, разрежда се с млякото при непрекъснато разбиване с тел, кипва се. Подправя се с индийско орехче, сол и черен пипер. Настъргва се сирене и се оставя на котлона, докато сиренето се разтвори.
3
Яйца по флорентински 3В намаслена тава се разпределя спанакът, отгоре се поставят яйцата, заливат се със сос и се поръсват с галета.
4
Яйца по флорентински 4Ястието се запича в силно загрята фурна при температура 220 градуса, докато се зачерви (около 10 минути).

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

14.12.2015
Малко в повече дойде соса,но пък на вкус не бяха никак лоши.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nathalie Marcenkova коментира рецептата Крем карамел с кафе
Марина Георгиева коментира рецептата Гъбена супа
Биляна Спасова коментира рецептата Мусака
Биляна Спасова коментира рецептата Лесен кекс
Teodorina Tsankova коментира рецептата Дует „Гаспачо“
Teodorina Tsankova коментира рецептата Крем супа от спанак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта