Коприва соте с чеснов фасул

Дата: 22.05.2002
Източник: Бон Апети
Коприва соте с чеснов фасул
 
Необходими продукти:
200 г зрял фасул
2 дафинови листа
3 с. л. оцет
1 стрък чесън
4-5 клонки целина
1 глава лук
2 моркова
8 скилидки чесън
7-8 шепи коприва
1 ч. л. мащерка
 

Начин на приготвяне:
1
Коприва соте с чеснов фасулВ тенджера се слагат фасулът и цели лук, моркови, чесън и клонки целина. Подправя се с мащерка и дафинови листа. Налива се вода 2-3 пръста над фасула и се оставя да се свари.
2
Коприва соте с чеснов фасул 2Когато водата почти се е изпарила, морковите, лукът и дафиновите листа се изваждат и се посолява.
3
Коприва соте с чеснов фасул 3Копривата се запържва в малко олио на много силен огън. Налива се малко от бульона, за да не се препържи, и се задушава 10-15 минути под капак.
4
Коприва соте с чеснов фасул 4Бялата част на стрък чесън се нарязва на много ситно и се залива с оцет.
5
Коприва соте с чеснов фасул 5В порционна чиния като канапе се разпределя фасулът, върху него се слага от копривата и се сервира. По желание може да се залее с чесън и оцет.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

01.02.2014
Обожавам коприва. Благодаря за интересната рецепта.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Георги Вучков се регистрира в сайта.
Nathalie Marcenkova коментира рецептата Крем карамел с кафе
Марина Георгиева коментира рецептата Гъбена супа
Биляна Спасова коментира рецептата Мусака
Биляна Спасова коментира рецептата Лесен кекс
Teodorina Tsankova коментира рецептата Дует „Гаспачо“
Teodorina Tsankova коментира рецептата Крем супа от спанак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта