Патладжани с чесън

Гост: Проф. Стефка Петрова
Източник: Бон Апети
Дата: 15.06.2002
Патладжани с чесън
 
Необходими продукти:
3 патладжана
2 глави чесън
4-5 с. л. зехтин


Начин на приготвяне:
1
Патладжани с чесън
Патладжаните се разрязват на две половини, посоляват се и се слагат под наклон в тавичка, за да се отцедят от горчивия сок.
2
Патладжани с чесън 2
След това в меката част на патладжаните се правят няколко разреза и в тях се слага нарязаният на парченца чесън.
3
Патладжани с чесън 3
Поставят се в тавичка, намазват се със зехтин, налива се малко вода, за да не залепнат, и се пекат при температура 180 градуса. Когато са готови, се поръсват обилно с магданоз и се сервират.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
Диана Стоянова се регистрира в сайта.
Makaka коментира рецептата Печени зеленчуци в тесто
Николай Николов се регистрира в сайта.
Vania Koleva се регистрира в сайта.
Рози коментира рецептата Кюфтета от броколи с бял сос
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: