Печени зеленчуци

Източник: Бон Апети
Дата: 25.06.2002
Печени зеленчуци
 
Необходими продукти:
200 г гъби
4 тиквички
4 чушки
3 патладжана
2 глави лук
2 клонки мащерка
2 скилидки чесън
сок от 1/2 лимон
1/2 к. ч. олио
1 ч. л. сух риган
4-5 домата
2 скилидки чесън
4 с. л. олио
1 с. л. оцет
1 ч. л. босилек
магданоз
сол


Начин на приготвяне:
1
Печени зеленчуци
Патладжаните и тиквичките се нарязват на филии от по 1 см, чушките - на половини, гъбите - на ивички. Продуктите за маринатата се смесват в купа и се разбъркват до получаване на еднородна смес.
2
Печени зеленчуци 2
Зеленчуците се слагат в тава, заливат се с маринатата и се оставят да отлежат 10-15 минути. След това се пекат на скара по 5-10 минути от всяка страна.
3
Печени зеленчуци 3
Сосът се приготвя, като доматите се настъргват на едро ренде. Подправят се със сол, оцет, олио, ситно нарязан магданоз, счукан чесън и босилек. Разбърква се хубаво. Зеленчуците се заливат със соса и се сервират.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: