Мариновани калмари

Източник: Бон Апети
Дата: 02.05.2002
Мариновани калмари
 
Необходими продукти:
500 г калмари
3 скилидки чесън
1 глава лук
1 к. ч. зехтин
2 с. л. оцет
2 щипки розмарин
1 дафинов лист
черен пипер на зърна
магданоз
сол


Начин на приготвяне:
1
Мариновани калмари
Калмарите се почистват от гръбначната кост и кожата. Пипалата се отрязват там, докъдето са очите, главата се изхвърля. Телата се нарязват на пръстенчета, пипалата се запазват цели.
2
Мариновани калмари 2
Изсипват се в подсолена кипяща вода за около 2-3 минути. След това се оттеглят от котлона, изцеждат се и след като се охладят, се прибавят лук (нарязан на шайби) и чесън (нарязан наедро).
3
Мариновани калмари 3
Овкусява се със зехтин, оцет, дафинов лист и розмарин. Разбърква се и се слага в съд, който се херметизира. Поръсва се с магданоз и се оставя да отлежи поне една вечер.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


122 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: