Зеленчукова тортиля

Източник: Бон Апети
Дата: 30.04.2002
Зеленчукова тортиля
 
Необходими продукти:
червен пипер
5 яйца
3 глави лук
1 връзка магданоз
1/2 ч. ч. мляко
1/4 ч. ч. брашно
1 тиквичка
1 зелена чушка
1/2 ч. ч. грах
1/2 ч. ч. олио
1/2 ч. л. винен оцет
1 ч. л. суха мая
копър
вегета



Начин на приготвяне:
1
Зеленчукова тортиля
Лукът и тиквичката се настъргват (или се нарязват на много ситно), поставят се в купа, добавят се нарязана наситно чушка, наситнени магданоз и копър, грах, червен пипер, вегета. Подправя се с оцет.
2
Зеленчукова тортиля 2
В отделен съд се разбиват яйцата, налива се млякото, изсипва се брашното. Добавя се мая. Трябва да се получи еднородна смес.
3
Зеленчукова тортиля 3
Зеленчуците се заливат с млечно-яйчената смес, разбърква се добре.
4
Зеленчукова тортиля 4
Изсипва се в намазнена с олио тава. Пече се в предварително загрята фурна при температура 180 градуса около 30 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: