Ябълкова торта

Дата: 08.02.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за блата:
400 г зелени ябълки
300 г брашно
150 г захар
50 г орехи
100 мл олио
3 яйца
2 с. л. меласа
1 1/4 ч. л. сода
1 ч. л. канела
1/2 ч. л. джинджифил
1 ванилия
за крема:
500 г сирене „Маскарпоне“
200 г заквасена сметана
170 г пудра захар
кората от 1 лимон
за глазурата:
150 мл животинска сметана
20 мл бренди
150 г захар
60 г краве масло
за украса:
200 г печени орехи
100 мл животинска сметана
 
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Ябълкова тортаЯбълките се обелват, настъргват се на едро ренде и се отцеждат.
2
Ябълкова торта 2Яйцата се разбиват със захарта. Налива се олиото, овкусява се с ванилията и меласата, и се разбърква.
3
Ябълкова торта 3Прибавят се ябълките, содата, канелата и джинджифилът, и отново се разбърква.
4
Ябълкова торта 4Слагат се и накълцаните орехи и брашното. Бърка се, до получаване на хомогенна смес, която се пресипва във форма за печене с диаметър 26 см, с пергаментова хартия на дъното.
5
Ябълкова торта 5Пече се 35 минути в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор.
6
Ябълкова торта 6Блатът се охлажда и се разрязва хоризонтално на два по-тънки блата, които се заравняват.
7
Ябълкова торта 7Маскарпонето се разбърква със сметаната, пудрата захар и настърганата лимонова кора.
8
Ябълкова торта 8Блатовете се мажат с крема и се поставят един върху друг във форма с регулиращи се страни. Оставя се в хладилник за 6 часа да стегне.
9
Ябълкова торта 9Захарта за глазурата се карамелизира. Налива се брендито и се фламбира.
10
Ябълкова торта 10Щом огънят угасне, се налива сметаната и се готви, докато захарта се разтвори.
11
Ябълкова торта 11Дърпа се от огъня и малко по малко се добавя студеното масло. Готовата глазура се оставя да се охлади.
12
Ябълкова торта 12Орехите се накълцват и се пресяват. Сметаната се разбива добре.
13
Ябълкова торта 13Тортата се освобождава от формата и се намазва добре с разбита сметана.
14
Ябълкова торта 14Страните й се панират с едрите парчета от печените орехи.
15
Ябълкова торта 15Покрива се с глазурата, а по краищата се поръсва с по-ситните парчета орехи.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

13.05.2017
Много добре се получи!
1.
Изпрати
лично съобщение

09.02.2017
Много вкусна торта.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


139 ДУШИ ОНЛАЙН
Galina Toneva се регистрира в сайта.
Светлослава Христова се регистрира в сайта.
Vessela Dimitrova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта