Ябълки със сирене и ядки

Дата: 07.02.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 ябълки (сорт „Пинк лейди“)
200 г сирене „Гауда“
50 г лешници
200 мл червено вино
50–100 мл ябълков сайдер
1 стрък мащерка
3 с. л. краве масло
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Ябълки със сирене и ядкиЯбълките се разполовяват и сърцевината им се издълбава с малка лъжица.
2
Ябълки със сирене и ядки 2Подреждат се в намазана с масло тава с разреза надолу и се заливат със сайдера.
3
Ябълки със сирене и ядки 3Пекат се 15–20 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Изваждат се и се обръщат.
4
Ябълки със сирене и ядки 4Поръсват се с наситнена мащерка, сол и черен пипер. Във вдлъбнатината на всяка половинка се слага от настърганото сирене „Гауда“.
5
Ябълки със сирене и ядки 5В тавата се налива виното и се връщат във фурната за 10–15 минути.
6
Ябълки със сирене и ядки 6Полученият сос се обогатява с маслото. Сервират се със соса и с накълцани лешници.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


138 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariq Atanasova коментира рецептата Яхния от патладжани
Galina Valentinova публикува рецептата Салата от карфиол
Слав публикува рецептата Ванилови палачинки
Слав публикува рецептата Гъбена крем супа с картофи
Gabriela Komitova се регистрира в сайта.
Kemale Hesenova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта