Меренге

Дата: 31.01.2017
Източник: Дарко
ТИТЛА: Помощник готвач
Меренге
 
Необходими продукти:
6 белтъка (225 мл)
330 г захар
1 с. л. царевично нишесте
1/2 ч. л. бял винен оцет
 

Начин на приготвяне:
1
Разбийте белтъците с миксер, така че да се образуват твърди връхчета.
2
Започнете да добавяте захарта (лъжица по лъжица), без да спирате да разбивате. След добавянето на всяка порция захар се уверете, че тя се е разтопила напълно.
3
Оберете сместа от стените на купата с помощта на шпатула. Разбийте отново белтъците с миксер (на най-високата мощност) за 10-15 минути.
4
В купичка смесете оцета и нишестето и разбъркайте, до получаване на гладка кашичка.
5
Добавете сместа към белтъците и разбийте с миксер за около 30 секунди.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


143 ДУШИ ОНЛАЙН
Gabriela Komitova публикува рецептата Тирамису
Galina Valentinova публикува рецептата Веган торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта