Тирамису

Дата: 14.06.2017
Източник: Силвия
ТИТЛА: Експериментатор
Тирамису
 
Необходими продукти:
500 мл сладкарска сметана
500 г сирене „Маскарпоне“
50 мл крем ликьор
3-4 с. л. пудра захар
1-2 ч. л. инстантно кафе
бишкоти
ванилия
какао за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Сметаната се разбива с пудрата захар, докато стане пухкава.
2
Към нея се прибавят кафето (предварително разтворено в малко вода), ликьорът, маскарпонето и ванилия.
3
Бърка се, до получаване на гладка смес.
4
В правоъгълна тава се подрежда ред бишкоти и се покрива със сметаната, след което процедурата се повтаря още веднъж.

5
Преди да се сервира, десертът се поръсва с какао.


Съвети:
По желание може да сиропирате бишкотите, но в този вариант, десертът е подходящ и за деца.
Направете десерта 2 дни предварително.
Добър апетит.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Ivailo Stanev се регистрира в сайта.
Metka Zapazenata Marka се регистрира в сайта.
Наталия се регистрира в сайта.
Ася се регистрира в сайта.
Тео Тодоров се регистрира в сайта.
kanelika коментира рецептата Конфитюр от ягоди и ананас
kanelika коментира рецептата Езме салата
Пламена коментира рецептата Кейк с кайсии
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта