Торта с карамелизирани орехи

Източник: T. T.
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 31.01.2017
Торта с карамелизирани орехи
Торта с карамелизирани орехи
Торта с карамелизирани орехи
Торта с карамелизирани орехи
 
Необходими продукти:
за блата:
6 яйца
1 к. ч. захар
300 г смлени орехи
2-3 с. л. какао
1 ч. ч. брашно

за крема:
1 ч. ч. прясно мляко
2 с. л. оризово брашно
6 с. л. захар
125 г краве масло
2 яйца

за сиропа:
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. вода
1 ванилия

за украса:
300 г орехи (едро начупени)



Начин на приготвяне:
1
Разбийте яйцата със захарта на гъста пяна. Лъжица по лъжица прибавете брашното, предварително пресято с какаото. Добавете и ситно смлените орехи. Изсипете тестото във форма за печене, с пергаментова хартия на дъното. Изпечете блата на 180 градуса за 30 минути, като проверявате, дали е готов с клечка за зъби (дървено шишче). Ако по клечката (шишчето) не залепва сурово тесто - значи блатът е готов. Оставете блата да изстине напълно.
2
Направете светъл карамел от 1 ч. ч. захар. Изсипете половината върху намазано с разтопено масло (около 5 с. л.) алуминиево фолио, и сложете едро начупените орехови ядки. Останалият карамел залейте с 1 ч. ч. топла вода и го сложете на огъня, за да се разтопи. Ароматизирайте сиропа с ванилията.
3
От посочените продукти (без маслото) сварете крем. Когато изстине напълно, го смесете с разбитото на пяна краве масло. Изстиналият блат разрежете напречно на две части. Сиропирайте ги с леко топъл сироп.
4
При сглобяването на тортата се спазва следният принцип: Първият охладен блат се сиропира с половината сироп и се намазва с 1/3 от студения крем. Поставяме втория блат и сиропираме с останалия сироп, мажем тортата отгоре и отстрани с останалия крем и украсяваме с начупения карамел с орехи.

Преди консумация охладете за около час в хладилник.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


166 ДУШИ ОНЛАЙН
Краси Петрова се регистрира в сайта.
PetarPetrov се регистрира в сайта.
вальо се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: