Шоколадова торта

Дата: 02.10.2020
Източник: Бон Апети
 
Необходими продукти:
225 г обезсолено меко масло
1.5 ч.ч. захар
115 г Philadelphia Original (на стайна температура)
3 яйца
1 ½ ч.ч. брашно
¼ ч.ч. натурално какао на прах
¼ ч.л. сол
½ ч.л. бакпулвер
¼ ч.л. топло пълномаслено мляко
½ ч.л. екстракт ванилия
за шоколадовия топинг:
200 г черен шоколад
1 с.л. масло
3 с.л. прясно мляко
за украса:
плодове
прясна мента
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Шоколадова тортаЗагрейте предварително до умерена фурна - между 160° и 180° градуса. Маслото, крема сиренето Philadelphia и яйцата трябва да бъдат извадени предварително от хладилника. Стартирате, като започвате да смесвате заедно маслото, захарта и крема сиренето, докато не получите пухкава смес.
Добавете яйцата едно по едно и разбийте добре. В купа смесете брашното, какаото, солта и бакпулвера. Прибавете внимателно млякото към сместа, а след това и сухите съставки. Накрая добавете и ванилията.
2
Шоколадова торта 2Изсипете сместа във форма, като намазните и набрашните стените. Печете около 1 час и 20 мин. – задължително проверете с клечка за зъби дали тортата ви се е изпекла добре. След изпичане, извадете тортата от фурната и я покрийте с фолио, докато не изстине напълно.
3
Шоколадова торта 3Начин на приготвяне на шоколадов топинг:
На първо място е необходимо да разтопите шоколада на водна баня, като бъркате непрекъснато, докато шоколадът не се разтопи напълно. Добавете млякото и разбъркайте отново.
Накрая добавете маслото, разбъркайте внимателно и свалете сместа от котлона. Оставете настрани сместа да изстине.
4
Шоколадова торта 4Залейте тортата и украсете с плодове и стръкове мента по желание.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Milena Marinova се регистрира в сайта.
Silviya.bel се регистрира в сайта.
Гери коментира рецептата Супа от кестени
Илияна Величкова коментира рецептата Тиан с моцарела
Илияна Величкова се регистрира в сайта.
MuritoBG коментира рецептата Фокача с маслини и лук
В. Ник. се регистрира в сайта.
Гери коментира рецептата Тарт с червена леща и чушки
Radoslava.Mihaylova коментира рецептата Пиле по флорентински
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта