Пролетни рулца по виетнамски

Неустоимо вкусни
Източник: Бон Апети
Дата: 06.02.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пакет оризови кори за пролетни рулца
200 г
100 г сурови скариди
2 яйца
50 г тънки оризови нудли
4 кафяви печурки
1 морков
2 стръка пресен лук
200 г китайско зеле
1 с.л. пресен джинджифил
1 скилидка чесън
½ ч.л. захар
½ ч.л. смлян черен пипер
1 с.л. соев сос Kikkoman + за поднасяне
1 с.л. тъмно сусамово олио
олио за пържене на маслена баня

Бон Апети препоръчва:


Начин на приготвяне:
1
Пролетни рулца по виетнамски
Нудлите се накисват във вода и след като са готови се отцеждат.
2
Пролетни рулца по виетнамски 2
Нарязаните нудли, настърганите морков и джинджифил, наситнените стръкове пресен лук и печурките, нарязаното на не много ситно китайско зеле, стритият на паста чесън, смленият черен пипер, яйцата, захарта, сусамовото олио и соевият сос се омесват добре.
3
Пролетни рулца по виетнамски 3
Плънката се разделя на две равни части. Към едната се добавят накълцаните пилешко филе и скариди.
Плънките се прибират в хладилник за половин час.
4
Пролетни рулца по виетнамски 4
Оризовите кори се навлажняват леко с вода и щом омекнат, върху всяка се слагa по малко от плънката.
5
Пролетни рулца по виетнамски 5
Завиват се стегнати рулца, в които не бива да има въздух.
6
Пролетни рулца по виетнамски 6
Олиото за пържене се загрява в дълбок съд или уок.
Рулцата се пържат в маслена баня, докато станат златисти.
Изваждат се и се оставят върху решетка, за да се отцеди излишната мазнина.
7
Пролетни рулца по виетнамски 7
Сервират се със соев сос.
8
Пролетни рулца по виетнамски 8
Съвет: Докато са още топли можете да ги нарежете с ножица.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: