Постен гювеч

Източник: Бон Апети
Дата: 23.02.2010
Постен гювеч
 
Необходими продукти:
200 г тиквички
200 г патладжани
100 г моркови
1 глава лук
1 червена чушка
1 зелена чушка
4 скилидки чесън
1 ч. л. паста от хрян
200 г грах
300 г домати
2 с. л. доматено пюре
2 кубчетa зеленчуков бульон
3 с. л. зехтин
2 с. л. маргарин
магданоз и листа босилек за украса


Начин на приготвяне:
1
Лукът и морковите се почистват, режат се наситно и се запържват 4–5 минути в зехтина и маргарина. След това се добавят чушките, нарязани на ленти, и се бърка още 3–4 минути. Сипват се 150 мл вода и след като тя се изпари, се добавят нарязаните на кубчета тиквички и патладжани.
2
Когато зеленчуците омекнат, се добавят чесънът, нарязан наситно, доматите – на кубчета, хрянът, грахът и доматеното пюре. Всичко се бърка 2–3 минути и се залива с разтворените в 1 л вряща вода кубчета зеленчуков бульон.
3
Гювечът се сипва в подходящ глинен съд и се пече около 20 минути на 200 градуса.
4
При поднасянето може да се украси с листа босилек или да се поръси с накълцан магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: