Филе от сьомга с ароматно лимоново „Песто“

Източник: Бон Апети
Дата: 18.02.2010
Филе от сьомга с ароматно лимоново „Песто“
 
Необходими продукти:
800 г филе от сьомга
2 с. л. соев сос
4 с. л. зехтин
2 стръка мащерка
4 скилидки чесън
2 стръка лимонова трева
2 домата
2 патладжана (малки)
сол и черен пипер на вкус
4 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Рибата се овкусява със сол и черен пипер и се запържва за кратко в сгорещения зехтин, докато се получи лек златист цвят. След това филето се прехвърля в тавичка и се запича за около 5–7 минути в предварително сгорещена до 200 градуса фурна.
2

Патладжаните се режат на филии с дебелина един пръст. Пекат се в сух тиган или на скара, докато омекнат добре. Оставят се да изстинат и се режат на кубчета.

3
В купа се смесват доматите, предварително обелени и нарязани на кубчета, наситнената лимонова трева, счуканите скилидки чесън, ситно нарязаната мащерка, зехтинът и соевият сос. Ако е необходимо, се овкусява със сол и черен пипер. Към сместа се добавя патладжанът и всичко се разбърква добре.
4
Рибата се залива с 1–2 лъжици сос и се сервира.
 
Съвети:
1. Ако филето е дебело, можете да го нарежете на кубчета и да си направите шишчета с лимонова трева.
2. Като гарнитура към ястието може да поднесете крехки зеленчуци, запечени на скара.
3. Подходяща напитка е бяло вино или розе.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
sunshine4eto коментира рецептата Мъфини с маслини и сирене
Еклер коментира рецептата Уелски кехлибарен пудинг
Mandarina Brauswetter коментира рецептата „Щи“ с кисело зеле
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: