Салата с радичо, артишок, спанак и филе „Елена“

Източник: Бон Апети
Дата: 16.02.2010
Салата с радичо, артишок, спанак и филе „Елена“
 
Необходими продукти:
1 с. л. краве масло
1 бр. радичо
2 с. л. зехтин
2 с. л. балсамов оцет
50 мл червено вино
2 скилидки чесън
200 г спанак
50 г „Пармезан”
70 г филе „Елена“
4 смокини
1 артишок (пресен или маринован)


Начин на приготвяне:
1
Чесънът се сотира в зехтина за 3–4 минути. Радичото се добавя към чесъна, сипват се виното и оцетът и ври 4–5 минути.
2
Спанакът се накъсва и се слага в чиния или купа за салата.
3
Редят се нарязаните на четвъртинки смокини и артишокът, задушен в маслото и 50 мл вода, а върху спанака се сипват радичото, както и сосът, получен от виното.
4
При сервирането се покрива с люспи „Пармезан” и тънки резени филе „Елена“.


Съвет:
За класически вкус може филето да се замени с прошуто.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: