Зеленчуков „Наполеон“

Ефектно предястие
Източник: Бон Апети
Дата: 10.10.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г овче сирене
200 г бутертесто (охладено)
2 глави червен лук
1 краставица
1 патладжан
2 стръка босилек
3 с. л. зехтин

за пестото:
50 г сушени домати (мариновани)
1 скилидка чесън
1 стрък мащерка
4 с. л. зехтин „Екстра върджин“
1 с. л. каперси
сол на вкус



Начин на приготвяне:
1
Зеленчуков „Наполеон“
Тестото се разточва леко върху набрашнен плот и се реже на правоъгълници, които се подреждат в покрита с пергаментова хартия тава. Отгоре се слага друг лист хартия и се притиска с тава. Пече се в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор, до златисто – 30 минути.
2
Зеленчуков „Наполеон“ 2
Патладжанът се бели и се реже на шайби. Осолява се и се оставя, да се отцеди от горчивата течност. След това се измива и се подсушава. Намазва се със зехтин и се запича от всички страни на грил тиган.
3
Зеленчуков „Наполеон“ 3
Лукът се нарязва на шайби, маже се със зехтин и също се запича на грил тиган. Краставицата се обелва и се нарязва на шайби.
4
Зеленчуков „Наполеон“ 4
Сиренето се реже на 8 плочки, намазва се със зехтин, поръсва се с мащерка и се запича във фурната на грил програма за 5 минути.
5
Зеленчуков „Наполеон“ 5
В блендер се пасират чесънът, сушените домати, мащерката, зехтинът, каперсите и щипка сол.
6
Зеленчуков „Наполеон“ 6
В чиния се слага от соса, върху него парче изпечена кора и сирене. Намазва се със соса, редят се зеленчуци и се похлупва с намазана със сос кора тесто.
7
Зеленчуков „Наполеон“ 7
По желание се украсява с листенца босилек и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


112 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariya Ikonomova се регистрира в сайта.
Diyanova557 се регистрира в сайта.
ddimitrova се регистрира в сайта.
Dilyana се регистрира в сайта.
Tsvetelina Svetlozarova Trayanova се регистрира в сайта.
АниНик100 се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: