Парфе с тиква

Шоколадова основа с божествен крем отгоре
Източник: Бон Апети
Дата: 26.01.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за основата:
220 г какаови бисквити
60 г печени орехи
60 г краве масло
1/2 ч. л. канела

за крема:
600 г тиква
1/2 пакетче ванилов пудинг
200 мл прясно мляко
180 г захар
40 мл светъл ром
100 мл животинска сметана
1 пакетче желатин (10 г)

за гарниране:
200 мл животинска сметана
1 пакетче бурбонска ванилова захар
50 г черен шоколад (75%)


Начин на приготвяне:
1
Парфе с тиква
Орехите и бисквитите се смилат.
2
Парфе с тиква 2
Към тях се добавят разтопеното масло и канелата.
3
Парфе с тиква 3
Сместа се разстила във форма за торта с диаметър 26 см, дъното и стените на която са покрити с пергаментова хартия.
4
Парфе с тиква 4
Пече се около 10 минути в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор и след това се охлажда.
5
Парфе с тиква 5
Тиквата се обелва, почиства се и се нарязва на малки кубчета. Поръсва се с 20 г от захарта и се пече в загрята на 190 градуса фурна с вентилатор, докато омекне – около 30 минути.
6
Парфе с тиква 6
Пудингът се разтваря в 50 мл от студеното мляко, останалото се загрява в касерола, заедно с останалата захар и малко преди да кипне, се налива разтвореният пудинг. Кремът се готви, докато се сгъсти.
7
Парфе с тиква 7
След това се прехвърля в купа, покрива се с прозрачно фолио, за да не хваща кора и се оставя да се охлади.
8
Парфе с тиква 8
Тиквата се пюрира.
9
Парфе с тиква 9
Сметаната за крема се разбива добре.
10
Парфе с тиква 10
Желатинът се накисва в рома и се оставя да набъбне. След това се загрява на водна баня или в микровълнова фурна, докато се разтвори.
11
Парфе с тиква 11
Пудингът се разбива и се смесва с тиквеното пюре.
12
Парфе с тиква 12
Добавят се желатинът и сметаната, и се разбърква добре.
13
Парфе с тиква 13
Кремът се изсипва върху охладената основа. Заравнява се и се прибира в хладилник за около 4 часа, да стегне.
14
Парфе с тиква 14
Парфето се освобождава от формата и се покрива с разбитата с ваниловата захар сметана.
15
Парфе с тиква 15
Декорира се с люспи от черен шоколад и се поднася веднага.
Подобни рецепти:
Коментари (10)
10.
Изпрати
лично съобщение

11.01.2018
Стана ни любимото...
9.
Изпрати
лично съобщение

09.02.2016
направих го за семеен празник, много им хареса. Единствената забележка беше, че блатът е по - ронлив от необходимото.
8.
Изпрати
лично съобщение

13.12.2015
Лек десерт допадна им на всички в къщи:)
7.
Изпрати
лично съобщение

10.07.2015
Това парфе се получи великолепно,а ми беше за първи път и е много вкусно!
6.
Изпрати
лично съобщение

11.04.2015
Получи се невероятно вкусно и страхотно. Добавих едни черешки за цвят ;-)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


128 ДУШИ ОНЛАЙН
Elena Mineva се регистрира в сайта.
Ангелова се регистрира в сайта.
Svetla Ruseva-Kostova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: