Тарт с круши и бадеми

Сочен плодов сладкиш, с дъх на ванилия
Източник: Бон Апети
Дата: 22.09.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
150 г брашно
100 г брашно от спелта
1 щипка сол
2 с. л. захар
100 г краве масло (студено)
1 яйце
морска сол за печене

за плънката:
100 г белени бадеми
20 г пудра захар
1 ванилия
100 г захар
100 г краве масло (на стайна температура)
2–3 круши
30 г орехи


Начин на приготвяне:
1
Тарт с круши и бадеми
Двата вида брашно се смесват с нарязаното на кубчета студено масло, солта и захарта, и се смилат в блендер, докато се получат трохи.
2
Тарт с круши и бадеми 2
Чуква се и яйцето и се разбива, до получаването на тесто. Ако има нужда, се добавят 2–3 с.л. студена вода.
3
Тарт с круши и бадеми 3
Тестото се покрива с фолио за свежо съхранение и се слага в хладилник за 30 минути.
4
Тарт с круши и бадеми 4
След това се разточва на кора.
5
Тарт с круши и бадеми 5
Разпределя се във форма за тарт, така че да покрива и стените на формата.
6
Тарт с круши и бадеми 6
Стърчащите краища тесто се изрязват.
7
Тарт с круши и бадеми 7
Отгоре се поставя лист пергаментова хартия.
8
Тарт с круши и бадеми 8
Засипва се с морска сол и се пече 15 минути в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор. След това хартията и солта се отстраняват и основата се допича до златисто – за още 10 минути.
9
Тарт с круши и бадеми 9
Бадемите и пудрата захар за плънката се смилат в блендер.
10
Тарт с круши и бадеми 10
Прибавят се маслото, захарта и ванилията, и се разбърква до хомогенизиране.
11
Тарт с круши и бадеми 11
Крушите се почистват от семките и се нарязват натънко, без да се белят.
12
Тарт с круши и бадеми 12
Плънката се разпределя върху охладения блат.
13
Тарт с круши и бадеми 13
Отгоре ветрилообразно се подреждат крушите.
14
Тарт с круши и бадеми 14
Тартът се поръсва със смлените орехи и се пече 30 минути в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.03.2016
Правя го за втори път! Много е вкусен!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


228 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: