Шведски шоколадови топчета

Бързи и вкусни
Източник: Бон Апети
Дата: 25.05.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
120 г краве масло (на стайна температура)
120 г пудра захар
1 пакетче бурбонска ванилова захар
100 г фини овесени ядки
70 мл кафе еспресо
1 ч. л. крем ликьор
50 г какао
кокосови стърготини за овалване



Начин на приготвяне:
1
Шведски шоколадови топчета
Маслото и захарта се разбиват много добре. Добавя се бурбонската ванилова захар и отново се разбива.
2
Шведски шоколадови топчета 2
Овесените ядки се смесват с кафето и ликьора. Към тях се сипват маслената смес и какаото, и се разбърква.
3
Шведски шоколадови топчета 3
От сместа се оформят топчета с големината на орех. Овалват се в кокосови стърготини и се прибират в хладилник, за да стегнат.
4
Шведски шоколадови топчета 4
По желание топчетата могат да се овалят и в нарязани наситно ядки или в шоколадови пръчици.
Подобни рецепти:
Коментари (19)
19.
Изпрати
лично съобщение

28.12.2020
Лесни, вкусни и практични.
18.
Изпрати
лично съобщение

17.03.2015
Ето как изглеждаха. Правила съм ги вече неколкократно, защото всеки, който ги е опитвал иска още и още :)
17.
Изпрати
лично съобщение

17.03.2015
Страшно лесни за приготвяне и с уникален вкус. Ако се добави аромат или настъргана кора от портокал става разкошно.
16.
Изпрати
лично съобщение

05.03.2015
Сместта наистина се получи малко рядка, но след като я оставих в хладилника, стегна достатъчно. Бонбоните са много вкусни!
15.
Изпрати
лично съобщение

16.02.2015
Направих бонбоните за подарък на една приятелка за рождения и ден.Получиха се уникални и много вкусни.Майка ще има рожден ден на 24.02. и каза, че иска да и направя поне две дози.Страхотни са,опитайте!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: