Бадемов тарт с кардамон

Популярен десерт в Норвегия
Източник: Бон Апети
Дата: 28.05.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за блата:
150 г брашно
1 ч. л. бакпулвер
4 шушулки кардамон
1 щипка сол
100 г краве масло на стайна температура (+ за намазване)
100 г захар
1 жълтък (+ за намазване)
2 с. л. прясно мляко

за плънката:
250 г белени бадеми
120 г пудра захар
3 шушулки кардамон
1/4 ч. л. индийско орехче
3 белтъка
1 ванилия


Начин на приготвяне:
1
Бадемов тарт с кардамон
Брашното се смесва със солта, бакпулвера, захарта, маслото и стритите семенца кардамон, и се претрива с ръце, докато се получат трохи.
2
Бадемов тарт с кардамон 2
Добавят се 1 жълтък и млякото, и се разбърква. Около 1/3 от тестото се заделя за декорация. Двете топки тесто се прибират в хладилник за 2 часа.
3
Бадемов тарт с кардамон 3
Тестото за блата се разточва и се поставя в керамична форма за печене, намазана с масло, като трябва да покрива и стените. Прибира се в хладилник за 1 час.
4
Бадемов тарт с кардамон 4
Плънката се приготвя като бадемите се смилат в блендер, заедно с пудрата захар, стритите семенца кардамон, ванилията и индийското орехче.
5
Бадемов тарт с кардамон 5
Добавят се и разбитите на сняг белтъци.
6
Бадемов тарт с кардамон 6
Сместа се сипва върху блата и се заравнява.
7
Бадемов тарт с кардамон 7
Заделеното тесто се разточва и от него се изрязват формички. Подреждат се върху плънката и се намазват с разбит с малко вода жълтък.
8
Бадемов тарт с кардамон 8
Тартът се пече 20 минути в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор. Охлажда се, нарязва се и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

11.05.2020
Вкусно и ароматно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Величка Семова коментира рецептата Суфле от дюли
Margarita Ruslanova коментира рецептата Студена лятна супа
Ля се регистрира в сайта.
Margarita Ruslanova коментира рецептата Пудинг с манго и чиа
milenka коментира рецептата Кюфтета в тесто
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: