Боровинков пай

Дата: 06.02.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
250 г брашно (+ за поръсване)
1 щипка сол
125 г краве масло (студено)
3 с. л. захар
за плънката:
500 г боровинки (замразени)
3 с. л. царевично нишесте
1/4 ч. л. канела
кората от 1 лимон
140 г захар
1 яйце (за намазване)
 
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Боровинков пайБрашното, солта, захарта и маслото се смилат в блендер, до получаването на трохи.
2
Боровинков пай 2Сипват се и 2–3 с. л. студена вода – за спойка. Разбива се отново, докато се получи тесто, което се разделя на две части, една по-малка – за украса, и по-голяма – за основата. Тестото се оставя за 30 минути в хладилник.
3
Боровинков пай 3Боровинките се смесват със захарта, настърганата лимонова кора, канелата и нишестето.
4
Боровинков пай 4Тестото за основата се разточва върху набрашнен плот.
5
Боровинков пай 5Поставя се в керамична форма за тарт, така че да покрива и стените, а стърчащите краища се изрязват.
6
Боровинков пай 6Боровинките се изсипват върху тестото и се заравняват.
7
Боровинков пай 7Останалото тесто се разточва, от него се изрязват ленти, които се подреждат върху боровинките като решетка и се намазват с разбито яйце.
8
Боровинков пай 8Паят се пече 40 минути в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор.

Подобни рецепти:
Коментари (16)
16.
Изпрати
лично съобщение

30.03.2017
Аз не сложих лимонова кора, така че е от нещо друго ;)
15.
Изпрати
лично съобщение

30.03.2017
Мариела, горчивият вкус може да се дължи на лимоновата кора, която нагарча, когато се стърже от бялата част на кората или когато кората просто е по-горчива. Заради отделилата се течност, следващият път може да сложиш повече нишесте.
14.
Изпрати
лично съобщение

23.03.2017
получи се леко горчив и с останала течност от боровинките ... защо така?
13.
Изпрати
лично съобщение

24.11.2016
Паят е чудесен, но захарта е в повече. Всичко останало е супер :) Препоръчвам!
12.
Изпрати
лично съобщение

06.07.2016
Пая беше божествен.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


120 ДУШИ ОНЛАЙН
Raim Arzu се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
Десислава се регистрира в сайта.
Славина Видева се регистрира в сайта.
мариела коментира рецептата Йоркширски пудинг с билки
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта