Бяла торта „Гараш“

Дата: 28.01.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за блата:
8 белтъка (на стайна температура)
200 г орехи
160 г пудра захар
2 с. л. брашно
1 ванилия
1 щипка сол
за крема (бял ганаш):
400 г бял шоколад
80 г краве масло
200 мл животинска сметана
1 с. л. светъл ром
за гарниране:
100 г бял шоколад
1 ч. л. олио (+ за намазване)
50 г сурови белени шамфъстъци

Начин на приготвяне:
1
Бяла торта „Гараш“Орехите се смилат много фино. Прибавят се брашното и ванилията и се смила отново.
2
Бяла торта „Гараш“ 2Белтъците се разбиват на сняг с щипка сол, като към тях, на няколко пъти, се сипва и захарта.
3
Бяла торта „Гараш“ 3Ореховата смес се добавя към белтъците и се разбърква внимателно.
4
Бяла торта „Гараш“ 4Форма за торта с диаметър 24 см се покрива с пергаментова хартия, която се намазва с олио.
5
Бяла торта „Гараш“ 5Сипва се 1/4 от тестото за блата, заравнява се и се пече около 10 минути в загрята на 180 градуса фурна.
6
Бяла торта „Гараш“ 6Така се изпичат и останалите три блата, изваждат се, оставят се леко да се охладят и внимателно се отделят от хартията.
7
Бяла торта „Гараш“ 7Шоколадът за крема се сипва в купа. Сметаната се загрява заедно с рома и шоколадът се залива с нея, като се бърка, докато шоколадът се разтвори.
8
Бяла торта „Гараш“ 8Накрая се прибавя и нарязаното масло и се оставя, да се охлади.
9
Бяла торта „Гараш“ 9Блатовете се заравняват и се подреждат един върху друг, като кремът се разпределя между тях и се завършва с крем. Тортата се оставя в хладилник поне за 4 часа – да стегне.
10
Бяла торта „Гараш“ 10Глазурата се приготвя като белият шоколад се разтопява и се смесва с олиото.
11
Бяла торта „Гараш“ 11Тортата се залива с глазурата, декорира се с накълцан шамфъстък и се оставя да престои, докато глазурата се втвърди.

Подобни рецепти:
Коментари (32)
32.
Изпрати
лично съобщение

14.01.2018
И животинската сметана може ли да се замени с растителна или забравена и това ще промени ли драстично резултата?
31.
Изпрати
лично съобщение

04.01.2018
За 20 см форма трябва ли да намаля продуктите?
30.
Изпрати
лично съобщение

28.11.2017
Тортата изчезна буквално за секунди, едвам успях да снимам последното парче от нея, уникално вкусна торта особено за любителите на белия шоколад, 10 точки за тази вълшебна тортичка
29.
Изпрати
лично съобщение

07.12.2016
Ок,Благодаря много
28.
Изпрати
лично съобщение

25.11.2016
Деси, ние използвахме френска сметана ЕлеВир - може да се намери и в малки разфасовки в магазините на по-големите търговски вериги.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


215 ДУШИ ОНЛАЙН
Birten Tefik се регистрира в сайта.
Яна Симова се регистрира в сайта.
KREMCHO коментира рецептата Пицата на Ивана и Алекс
Малинка коментира рецептата Хляб на балони
Десислава публикува рецептата Бонбони „Рафаело“
Десислава публикува рецептата Шкембе чорба
Юлия Минчева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта