Бяла торта „Гараш“

Дата: 28.01.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за блата:
8 белтъка (на стайна температура)
200 г орехи
160 г пудра захар
2 с. л. брашно
1 ванилия
1 щипка сол
за крема (бял ганаш):
400 г бял шоколад
80 г краве масло
200 мл животинска сметана
1 с. л. светъл ром
за гарниране:
100 г бял шоколад
1 ч. л. олио (+ за намазване)
50 г сурови белени шамфъстъци

Начин на приготвяне:
1
Бяла торта „Гараш“Орехите се смилат много фино. Прибавят се брашното и ванилията и се смила отново.
2
Бяла торта „Гараш“ 2Белтъците се разбиват на сняг с щипка сол, като към тях, на няколко пъти, се сипва и захарта.
3
Бяла торта „Гараш“ 3Ореховата смес се добавя към белтъците и се разбърква внимателно.
4
Бяла торта „Гараш“ 4Форма за торта с диаметър 24 см се покрива с пергаментова хартия, която се намазва с олио.
5
Бяла торта „Гараш“ 5Сипва се 1/4 от тестото за блата, заравнява се и се пече около 10 минути в загрята на 180 градуса фурна.
6
Бяла торта „Гараш“ 6Така се изпичат и останалите три блата, изваждат се, оставят се леко да се охладят и внимателно се отделят от хартията.
7
Бяла торта „Гараш“ 7Шоколадът за крема се сипва в купа. Сметаната се загрява заедно с рома и шоколадът се залива с нея, като се бърка, докато шоколадът се разтвори.
8
Бяла торта „Гараш“ 8Накрая се прибавя и нарязаното масло и се оставя, да се охлади.
9
Бяла торта „Гараш“ 9Блатовете се заравняват и се подреждат един върху друг, като кремът се разпределя между тях и се завършва с крем. Тортата се оставя в хладилник поне за 4 часа – да стегне.
10
Бяла торта „Гараш“ 10Глазурата се приготвя като белият шоколад се разтопява и се смесва с олиото.
11
Бяла торта „Гараш“ 11Тортата се залива с глазурата, декорира се с накълцан шамфъстък и се оставя да престои, докато глазурата се втвърди.

Подобни рецепти:
Коментари (34)
34.
Изпрати
лично съобщение

03.06.2018
Прекрасна торта!
33.
Изпрати
лично съобщение

20.01.2018
Много вкусна!
32.
Изпрати
лично съобщение

14.01.2018
И животинската сметана може ли да се замени с растителна или забравена и това ще промени ли драстично резултата?
31.
Изпрати
лично съобщение

04.01.2018
За 20 см форма трябва ли да намаля продуктите?
30.
Изпрати
лично съобщение

28.11.2017
Тортата изчезна буквално за секунди, едвам успях да снимам последното парче от нея, уникално вкусна торта особено за любителите на белия шоколад, 10 точки за тази вълшебна тортичка
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


101 ДУШИ ОНЛАЙН
Xristina Teneva се регистрира в сайта.
Lilia Alexandrova коментира рецептата Пилешко в точени кори
Румяна се регистрира в сайта.
Тянка Делчева се регистрира в сайта.
Ваня Манова се регистрира в сайта.
Валентина Георгиева се регистрира в сайта.
Slaveto Popova се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Мъфини с боровинки
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта