Бяла торта „Гараш“

100% наслада от всяка хапка!
Източник: Бон Апети
Дата: 29.05.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за блата:
8 белтъка (на стайна температура)
200 г орехи
160 г пудра захар
2 с. л. брашно
1 ванилия
1 щипка сол

за крема (бял ганаш):
400 г бял шоколад
80 г краве масло
200 мл животинска сметана
1 с. л. светъл ром

за гарниране:
100 г бял шоколад
1 ч. л. олио (+ за намазване)
50 г сурови белени шамфъстъци


Начин на приготвяне:
1
Бяла торта „Гараш“
Орехите се смилат много фино. Прибавят се брашното и ванилията и се смила отново.
2
Бяла торта „Гараш“ 2
Белтъците се разбиват на сняг с щипка сол, като към тях, на няколко пъти, се сипва и захарта.
3
Бяла торта „Гараш“ 3
Ореховата смес се добавя към белтъците и се разбърква внимателно.
4
Бяла торта „Гараш“ 4
Форма за торта с диаметър 24 см се покрива с пергаментова хартия, която се намазва с олио.
5
Бяла торта „Гараш“ 5
Сипва се 1/4 от тестото за блата, заравнява се и се пече около 10 минути в загрята на 180 градуса фурна.
6
Бяла торта „Гараш“ 6
Така се изпичат и останалите три блата, изваждат се, оставят се леко да се охладят и внимателно се отделят от хартията.
7
Бяла торта „Гараш“ 7
Шоколадът за крема се сипва в купа. Сметаната се загрява заедно с рома и шоколадът се залива с нея, като се бърка, докато шоколадът се разтвори.
8
Бяла торта „Гараш“ 8
Накрая се прибавя и нарязаното масло и се оставя, да се охлади.
9
Бяла торта „Гараш“ 9
Блатовете се заравняват и се подреждат един върху друг, като кремът се разпределя между тях и се завършва с крем. Тортата се оставя в хладилник поне за 4 часа – да стегне.
10
Бяла торта „Гараш“ 10
Глазурата се приготвя като белият шоколад се разтопява и се смесва с олиото.
11
Бяла торта „Гараш“ 11
Тортата се залива с глазурата, декорира се с накълцан шамфъстък и се оставя да престои, докато глазурата се втвърди.

Подобни рецепти:
Коментари (35)
35.
Изпрати
лично съобщение

14.05.2021
Хубав, лесен и вкусен вариант на така обичаната от всички - торта Гараш.
34.
Изпрати
лично съобщение

03.06.2018
Прекрасна торта!
33.
Изпрати
лично съобщение

20.01.2018
Много вкусна!
32.
Изпрати
лично съобщение

14.01.2018
И животинската сметана може ли да се замени с растителна или забравена и това ще промени ли драстично резултата?
31.
Изпрати
лично съобщение

04.01.2018
За 20 см форма трябва ли да намаля продуктите?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



174 ДУШИ ОНЛАЙН
Йорданка Стоянова се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Битербален
Александра Герасимова се регистрира в сайта.
zenata коментира рецептата Торта с бадеми и кайсии
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: