Тиквени бухти „Сопайпия”

Популярен десерт в Южна Америка
Източник: Бон Апети
Дата: 29.01.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г тиква
500 г брашно (+ за поръсване)
60 мл олио
1 ч. л. бакпулвер
1 с. л. сол
олио за пържене на маслена баня

за сиропа:
400 г кафява захар „Демерара“
500 мл вода
1 пръчка канела
кората от 1 лимон


Начин на приготвяне:
1
Тиквени бухти „Сопайпия”
Тиквата се обелва, нарязва се на кубчета, залива се с 20 мл олио и се пече около 30 минути в загрята на 190 градуса фурна.
2
Тиквени бухти „Сопайпия” 2
След това се пюрира, добавят се около 50 мл вода и останалото олио, и се разбърква.
3
Тиквени бухти „Сопайпия” 3
Брашното се смесва със солта и бакпулвера.

4
Тиквени бухти „Сопайпия” 4
Прибавя се тиквеното пюре и се разбърква.
5
Тиквени бухти „Сопайпия” 5
Сместа се разточва на тънка кора върху набрашнен плот и от нея с ринг се изрязват кръгове.
6
Тиквени бухти „Сопайпия” 6
Пържат се на маслена баня.
7
Тиквени бухти „Сопайпия” 7
В касерола се наливат 500 мл вода. Сипва се захарта и се прибавят канелата и настърганата лимонова кора.
8
Тиквени бухти „Сопайпия” 8
Кипва се и се готви на умерен огън до получаване на сироп – около 30 минути.
9
Тиквени бухти „Сопайпия” 9
Бухтите се сервират със сиропа.
10
Тиквени бухти „Сопайпия” 10
По желание се поръсват с пудра захар.

Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

05.11.2017
Страхотни!
1.
Изпрати
лично съобщение

30.01.2015
Току що ги направих и станаха страхотни! п.с. Направих ги с брашно без глутен и пак станаха, много доволна останах от този факт :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: